Vecka 5: Nu åker vi

Efter över en månad av slarvande har det nu gått upp för mig att det de facto bara är 6,5 månad kvar tills Midnattsloppet i Göteborg går av stapeln.

Oceaner av tid, kan tyckas. Men i det skick jag för närvarande befinner mig i så måste jag börja träna ordentligt för att ha en chans att vinna de där 5 000 jävla kronorna från Niclas.

Än viktigare än att vinna pengarna är kanske att inte bli av med 5 000 kronor, vilket ju blir utfallet om jag misslyckas med att komma i mål på under en timme.

Inom proffsidrott brukar man ofta prata om att säsongsstarter kan vara lite sega. Spelarna är inte riktigt i form ännu och topp-prestationerna kommer inte på löpande band, som de gör under andra halvan av säsongen.

Inga rekordtider

Utan att göra några jämförelser med elitidrottare i övrigt kan man, utan att överdriva, hävda att min ”säsongsstart” nu officiellt är över.

Under ovan nämnda säsongsstart har det varit blandade prestationer, för att uttrycka mig diplomatiskt. Enstaka gympass har blandats med riktiga långsittningar på puben.

Inte helt optimalt kanske, och det bäddar definitivt inte för några rekordtider på Midnattsloppet.

Nu i helgen var jag dessutom i Hamburg och utan att bli allt för grafisk i mina beskrivningar så var det ingen direkt träningshelg.

Här är den enda bilden jag tog, den säger tillräckligt.

Så här ser en bild ut när man läst foto på universitetet. Väl investerade CSN-pengar.

Bodypump och cirkelpass

Så, nu jävlar är det dags för en rivstart. Veckan kommer således att bestå av träning varje dag i olika former.

Idag, tisdag, vankas det Bodypump-pass, imorgon blir det bänkpress med Niclas och på torsdag blir det cirkelfys.

Nu åker vi!