Tweet about this on Twitter Pin on Pinterest Share on Facebook

Zlatans tändvätska inför superderbyt: ”Ett förakt som brinner starkt”

Det är matchen alla pratar om. Manchesterderbyt mellan United och City väntas nå oanade höjder och en hel fotbollsvärld längtar till avspark på lördag. För Uniteds nya stjärnspelare Zlatan Ibrahimovic handlar det mycket om en personlig vendetta.

Att svensken inte är bästa vän med Pep Guardiola är en oerhörd underdrift. Det här är matchen som ska bli Zlatans stora revansch sedan den kyliga tiden ihop i Barcelona. Det kommer att bli den hetaste duellen i matchen.
”Zlatan Ibrahimovics förakt mot Pep Guardiola brinner starkt inför derbyt”, skriver The Guardians respekterade fotbollsjournalist Daniel Taylor.
”Han kallar honom ”Filosofen” med en illa dold asky. Zlatan har använt det där smeknamnet länge och ingen kan tvina på hur laddad han är inför att möta sin gamle tränare”.

Men det är ändå Pep som har det psykologiska övertaget inför superderbyt. Det är han som har fått Zlatans känslor i gungning.
”Guardiola brukar inte prata om Ibrahimovic. Det är en kall, utstuderad likgiltighet som kanske stör Zlatan mer än något annat, som att han får ett intryck av att han inte är viktig för sin forne tränare. Hans ego har blivit sårat och han kommer få sin chans på lördag att blåsa upp det igen”, skriver The Guardian-journalisten.

LÄS MER: Zlatans psykning inför derbyt – skickar present till City-stjärnan.

Gilla Sportbibeln om du också älskar sport.