Zlatans stora känga till Manchester United – drog av tio kronor(!) från stjärnans lön: ”Är det här en storklubb?!”

Bortamatch med Manchester United.
Då plockade Zlatan Ibrahimovic en juice från hotellets minibar – och blev debiterad tio kronor av klubben.
– Är det här verkligen en av världens största klubbar?

Bara dagar efter Zlatan Ibrahimovic tackade för sig i det svenska landslaget efter EM 2016 skrev han på för Manchester United. ”Ibras” gamle vän José Mourinho hade just tillträtt som ny tränare för klubben och värvade svensken.

Fick betala tillbaka

Tiden i Manchester United blev inte som planerad. Zlatan Ibrahimovic åkte på sin karriärs värsta skada när han våren 2017 slet av korsbandet i en ligamatch.

Ett stort bakslag personligen, men Zlatan var med och förde Manchester United till tre titlar under sin debutsäsong. Community Shield, ligacupen och Europa League. Trots det har inte svensken endast goda minnen från sin tid i England.

170524 Manchester Uniteds Zlatan Ibrahimovic under finalen i Europa League mellan Ajax och Manchester United den 24 maj 2017 i Stockholm. Foto: Ludvig Thunman / BILDBYRÅN

I sin nya bok berättar Ibrahimovic om den gången han blev debiterad en väldigt liten summa av Manchester United. Svensken märkte att han fått tio kronor för lite i lön. Anledningen? Han hade tagit en fruktjuice från en minibaren under av Uniteds bortamatcher.

Ett skämt, tycker Zlatan.

”Jag menar inte att allt ska vara gratis… Men en fruktjuice? Och ni säger att ni är en av världens största klubbar?”, skriver Zlatan i boken.

Ger exempel från Milan

För att ge lite substans till händelsen ger Zlatan ett exempel från sin tid i italienska AC Milan.

”Hade jag ett spontant möte i Rom ordnade Galliani (Milans tidigare sportchef) att privatplanet alltid var tillgängligt och betalat för”, skriver han.

170226 Manchester Uniteds Zlatan Ibrahimovic under finalen i engelska ligacupen mellan Manchester United och Southampton den 26 februari 2017 i London. Foto: Joel Marklund / BILDBYRÅN

Zlatan Ibrahimovic återvände från skadan i november 2017 men fick sedan ett bakslag i sin rehabilitering. Svensken lämnade sedan Manchester United ett par månader senare för Los Angeles Galaxy i USA.

LÄS MER: Zlatan Ibrahimovics plötsliga utspel mot stortränaren – sågar karriärsvalen: ”Han måste ha mer mod…”

Få våra nyhetsbrev!