Zlatan Ibrahimovics plötsliga utspel mot stortränaren – sågar karriärsvalen: ”Han måste ha mer mod…”

Massimiliano Allegri har aldrig tränat en klubb utanför Italien.
Då skickar Zlatan Ibrahimovic en rejäl känga till stortränaren.
– Han måste ha mer mod, säger han.

Zlatan Ibrahimovic är aktuell med sin nya självbiografi som släpps senare i december. Men redan nu har den svenske superstjärnan valt att berättat offentligt om några händelser från boken. I en stor intervju med italienska Corriere della Sere berättar han om relationen med hans tidigare tränare Massimiliano Allegri.

”Fanns inget att vara glad över”

Den italienska stortränaren tränade AC Milan under Zlatan Ibrahimovics sejour i huvudstadsklubben åren 2010-2012. Nu delger ”Ibra” detaljer från omklädningsrummet efter Champions League-mötena med Arsenal 2012.

Milan vann första mötet med 4–0 och stormade mot en kvartsfinalplats, allt som krävdes var att hålla undan i returen i London. Och dubbelmötet blev mer spännande än de borde ha blivit.

Zlatan Ibrahimovic, landslaget
210328 Zlatan Ibrahimovic of Sweden during a press conference after the FIFA World Cup Qualifier football match between Kosovo and Sweden on March 28, 2021 in Pristina. Photo: Ludvig Thunman / BILDBYRÅN / kod LT / LT0140

Milanoklubben släppte in tre mål och gick vidare med nöd och näppe. Efter matchen var glädjen stor i omklädningsrummet – förutom på Zlatan Ibrahimovics plats som blev rejält förbaskad på Allegri.

– Vi förlorade mot Arsenal med 3-0 i Champions League och han var glad. Det är sant att vi gick vidare (4-3 totalt), men det fanns inget att vara glad över, och det påpekade jag för honom (Allegri), säger Zlatan till Corriere della Sere.

Stora kritiken

”Ibra” fortsätter:

– Allegri sa till mig att tänka på mig själv, att jag hade spelat dåligt. Jag svarade att han hade gjort dåligt ifrån sig.

Zlatan Ibrahimovic berättar mer övergripande om Allegri och den italienska tränarens karriärval – då kommer en rejäl känga:

Zlatan Ibrahimovic, Milan
210221 Milans Zlatan Ibrahimovic under fotbollsmatchen i Serie A mellan Milan och Inter den 21 februari 2021 i Milano. Foto: Matteo Gribaudi / BILDBYRÅN

– Allegri är väldigt bra på att hantera omklädningsrummet, men han måste ha mer mod. Han borde ha gått till Real Madrid för att mäta sig själv i ett annat land, men i stället tog han det bekväma valet (och stannade i Italien).

LÄS MER: Så nära var Zlatan storklubben – avslöjar nu hur Diego Maradona(!) påverkade honom: ”Vi kom överens”

Få våra nyhetsbrev!