Så nära var Zlatan storklubben – avslöjar nu hur Diego Maradona(!) påverkade honom: ”Vi kom överens”

Flera klubbar var intresserade av Zlatan Ibrahimovic när han vände tillbaka från Los Angeles.
Det blev till slut Milan – men nu avslöjar den svenska superstjärnan att det var när att han skrev på för en annan italiensk storklubb.

Zlatan Ibrahimovic gjorde resan över atlanten 2018 och skrev på för Los Angeles Galaxy. Många spådde att det var slutdestinationen för svenskens karriär efter den tuffa knäskadan Zlatan åkte på våren 2017.

Inspirerades av Maradona

Men i januari 2020 stod det klart att Zlatan återvänder till Europa. Den svenska superstjärnan hade skrivit på ett kontrakt med Milan, och nobbat flera andra klubbar som var ute efter stjärnans tjänster.

Ett alternativ som det ryktades mycket om var Bologna, där han skulle förenas med sina goda vän tillika klubbens tränare Sinisa Mihajlovic. Men i sin nya självbiografi avslöjar Zlatan Ibrahimovic att han lockades att skriva på för en annan italiensk storklubb.

Zlatan Ibrahimovic, Milan
201026 Zlatan Ibrahimovic of Milan during the Serie A football match between Milan and Roma on October 26, 2020 in Milan. Photo: Matteo Gribaudi / BILDBYRÅN

Zlatan Ibrahimovic berättar i boken att han såg en dokumentär med Diego Maradona och blev inspirerad att spela för Napoli, där Maradona gjorde stordåd på 80-talet.

”Jag ringde genast Mino (Raiola): ’Ring Napoli. Jag vill Napoli’. Mitt adrenalin är Napoli-fansen. Jag ska dit, och locka 80 000 åskådare till varje match och vinna ligan som under Diego (Maradona)”, berättar Zlatan i sin självbiografi.

”Vi kom överens”

Zlatan avslöjar nu hur nära det var att han faktiskt hamnade i Neapel.

”Vi pratade med klubben och kom överens. Tränaren var Carlo Ancelotti som jag kände bra från tiden i PSG. Vi talades vid nästa varje dag och han var överlycklig att jag skulle komma”.

Men till slut sprack övergången, på grund av Napoli-presidenten Aurelio De Laurentiis som sparkade Ancelotti.

Diego Maradona, Argentina
201125 Fotboll, Diego Armando Maradona, Argentina © Bildbyrån

”Jag fick en dålig känsla. En negativ signal. Jag kan inte lita på den här presidenten. Någon som gör så kan inte ge mig och truppen stabilitet”, berättar Zlatan.

I stället hamnade den svenska superstjärnan som bekant i AC Milan.

LÄS MER: Janne Anderssons kritik mot Zlatan Ibrahimovic – bryter tystnaden efter attacken: ”Där är min gräns…”

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få våra nyhetsbrev!