Zlatans nya utspel om framtiden – och tydliga beskedet till storklubben: ”Det är osannolikt att du ser mig där”

Zlatan Ibrahimovics framtid är fortfarande osäker.
Nu kommer han med ett nytt utspel.
– Jag vill bara gå någonstans där jag har kontroll, säger han.

Zlatan Ibrahimovic har gjort enorm succé sedan flytten till Milan vid årsskiftet. Milan har sedan svenskens återkomst klättrat rejält i tabellen, och har sett ut som ett helt nytt lag.

Nya utspelet

Svensken låg bakom lagets mäktiga vändning mot Juventus i veckan, men efteråt handlade det mesta om Ibrahimovics tydliga utspel om framtiden.

– Jag vet inte om supportrarna har sett mig live för sista gången. Det kan vara så, ja. Varför? Läs mellan raderna…, sa han då.

Zlatan Ibrahimovic, Milan
200417 Zlatan Ibrahimovic participates in a training session with Hammarby on April 17, 2020 in Stockholm. Photo: Maxim Thoré / Bildbyrån / Kod MT

Nu kommer ytterligare ett utspel – där han tydligt säger att hans tid i Milan troligtvis är över.

– ”Ibra” föddes för att spela fotboll och är fortfarande bäst på att spela fotboll. Vi får se hur jag känner om två månader. Vi får också se vad som händer med klubben. För att vara ärlig, om det här är situationen, är det osannolikt att du ser mig i Milan nästa säsong, säger han till Sportweek, enligt Fotbollskanalen.

”Vill ha kontroll”

Zlatan Ibrahimovics kontrakt med Milan går ut i augusti, och under säsongen har han hunnit med att bråka öppet på en träning med klubbens vd Ivan Gazidis.

– Jag pratar för mig och för laget. Jag behövde få lite förklaringar kring framtiden, både gällande min och Milans. Jag sa att det inte längre är det stora Milan som jag en gång fick uppleva. Det är sant, men vi måste göra vårt bästa även i den här situationen. Hela vägen till slutet, säger han.

Zlatan Ibrahimovic, Milan
200209 Zlatan Ibrahimovic of Milan celebrates after scoring 0-2 during the Serie A match between Inter and Milan on February 9, 2020 in Milano. Photo: Petter Arvidson / BILDBYRÅN / kod PA / 92444

Annars har svensken framför allt ryktats göra en sensationell övergång till Hammarby, där han även är delägare.

– Jag vill bara gå någonstans där jag har kontroll, inte där ord inte är värt någonting. Jag har fortfarande så mycket passion för det jag gör, säger han.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!

Få våra nyhetsbrev!