Sanningen bakom helmärkliga bilderna – därför spelar han med 4 katter(!) på ryggen: ”Det är ett skämt…”

Ni kanske har sett det.
Att Fredrik Martinsson i Gais spelar med fyra katter på ryggen…
Nu kommer sanningen bakom de helmärkliga bilderna från Superettan.

Precis som Allsvenskan är även Superettan i full gång efter ett långt uppehåll på grund av coronaviruset. Och redan efter fem omgångar har det blivit en jättesnackis kring nyförvärvet Fredrik Martinsson i Gais.

Katter på tröjan

På grund av vad han har på ryggen av sin matchtröja. Nämligen en bild på fyra katter över tröjnumret.

Fredrik Martinsson, Gais
Fredrik Martinsson, Gais. FOTO: Dplay

Alla spelare i Gais har fått en unik sponsor på vardera matchtröja. Men varför det blev just fyra katter för Martinsson har varit en stor gåta.

Här är sanningen

Nu kommer förklaringen från Superettan-laget. Personen bakom kattbilden träder fram på Gias officiella webbplats.

Han heter Karl Lexell och tillsammans med frun Saaya har de klivit in som privata sponsorer.
– Jag har alltid varit gaisare och ville sponsra, min fru är från Japan så hon är ju ingift gaisare nu. Men eftersom vi sponsrar privat så behövde vi hitta en bild som ersatte en logotyp. Det var ett internskämt mellan mig och frugan från början, det där med katterna, berättar Lexell i intervjun.

”Döpta efter öl”

De fyra katterna på bilden är parets egna och har kommit till Sverige från Honduras. De har även minst sagt speciella namn.
– De är gatukatter som räddats, vi tog med dem hit från Honduras. Alla är döpta efter olika öl, så från väster på tröjan har vi Sierra, Samson, Stella och Stout.

Fredrik Martinsson, Gais
200708 GAIS Fredrik Martinsson under fotbollsmatchen i Superettan mellan GAIS och Dalkurd den 8 juli 2020 i Göteborg. Foto: Carl Sandin / BILDBYRÅN / kod CS / CS0019

Varför det blev just Fredrik Martinsson som skulle få katterna på ryggen var ganska så enkelt.
– Vi såg honom på försäsongen och då var han ju riktigt bra, så vi tänkte att det gäller att passa på. Här kommer en ung talang och visar framfötterna, då kommer han att få uppmärksamhet under säsongen. Och det verkar som att vi valde rätt!

23-årige Martinsson kom till Gais från Qviding inför säsongen. I onsdagens fick ytterbacken göra sin första match från start i Superettan när laget besegrade Dalkurd med 2-1.

LÄS MER: Zlatans hånfulla svar efter Ronaldos fulspel – orden avslöjade efter stormötet

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få våra nyhetsbrev!