Zlatans nya svar på frågan om landslaget – det behövs för en comeback i Blågult: ”Allt hänger på det”

Zlatan Ibrahimovic har öppnat för Blågult.
Och intresset kvarstår
– Allt hänger på hur jag känner mig, säger han.

Zlatan Ibrahimovic har gjort sanslös succé sedan ankomsten till Europa vid årsskiftet. Svensken hade presterat på en väldigt hög nivå även i MLS, men det var många som tvivlade på att han skulle hålla även i en europeisk toppliga, och framför allt i storklubben Milan, som när svensken kom till klubben var på rejäl dekis.

Öppnat för comeback

Men stjärnanfallaren har förvandlat den anrika klubben till ett riktigt topplag, och i år tycks man på allvar hota Juventus om ligatiteln. Och mycket är alltså tack vare Ibrahimovic, som under hösten och vintern haft problem med såväl sjukdomar som skador, men som fullständigt vräkt in mål när han väl spelat.

160622 Sveriges Zlatan Ibrahimovic tackar publiken när han lämnar planen efter fotbollsmatchen mellan Sverige och Belgien under fotbolls-EM den 22 juni 2016 i Nice. Foto: Joel Marklund / BILDBYRÅN

Det har även lett till spekulationer om en sensationell återkomst i det svenska fotbollslandslaget. I samband med att Ibrahimovic tilldelades sin tolfte guldboll så berättade han att han saknar det svenska landslaget, och han öppnade dörren rejält för en comeback lagom till sommarens EM.

Nya svaret

Dörren blev inte direkt mer stängd då Janne Andersson kort efter Zlatans utspel meddelade att han åkt till Milano för att samtala med svensken om framtiden. Och nu, i en intervju med italienska Corriere dello Sport, så har Zlatan Ibrahimovic på nytt bekräftat sitt intresse för en återkomst till Blågult.

Zlatan Ibrahimovic, Sverige
160622 Sveriges Zlatan Ibrahimovic under lineup inför fotbollsmatchen mellan Sverige och Belgien under fotbolls-EM den 22 juni 2016 i Nice. Foto: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / 87253

Men han menar samtidigt att det kräver att han bidrar med någonting på planen och i omklädningsrummet – och inte bara för att han är Zlatan Ibrahimovic.

– Javisst. Allt hänger på hur jag känner mig. Jag behöver tillföra kvalitet, inte bara mitt namn, säger han, enligt Fotbollskanalen.

LÄS MER: Bilderna på Zlatans sanslösa uppvärmning som alla pratar om – gör det en 39-åring inte ska kunna göra

Få våra nyhetsbrev!