Bilderna på Zlatans sanslösa uppvärmning som alla pratar om – gör det en 39-åring inte ska kunna göra

Han har hunnit bli 39 år gammal.
Men det märks inte alls på den evigt unge Zlatan Ibrahimovic.
Som i comebacken till Serie A bjöd på högst imponerande akrobatiska konster.

Den 3 oktober fyllde Zlatan Ibrahimovic hela 39 år. En ålder som mest förknippas med pension för fotbollsspelare på den allra högsta nivån.

Zlatan imponerar

Men ännu har stjärnsvensken inga planer alls på att lägga av utan fortsätter istället att imponera och tysta kritiker på vardaglig basis. Årets säsong i Serie A är ett tydligt bevis på varför Zlatan är ett fysiskt fenomen och åldras som ett fint vin för varje år som går.

Zlatan Ibrahimovic, Milan
200701 Zlatan Ibrahimovic of Milan ahead of the Serie A match between SPAL and Milan on July 1, 2020 in Ferrara. Photo: Daniele Buffa / Bildbyrån

Han håller definitivt på den allra högsta nivån inom världsfotbollen och det vittnar verkligen 10 mål på bara 7 matcher i Serie A om. Dessutom är han högaktuell för en återkomst till svenska landslaget igen efter snart fem år utanför Blågult.

Ibras comeback

Senaste tiden har Ibrahimovic varit borta från spel på grund av skadeproblem och han hade inte spelat någon match sedan 22 november inför helgen. Under tiden har Milan fortsatt gå som tåget i ligaspelet och klarat sig bra utan ”Ibra” längst fram, man leder fortfarande Serie A med tre poäng ned till ärkerivalen Inter.

Men på lördagskvällen var Zlatan äntligen tillbaka igen och fick göra ett inhopp i nya segermatchen mot Torino. Även om Ibrahimovic halkat efter i skytteligatoppen på grund av sin frånvaro så kunde han få visa upp att det finns gott om kraft kvar i benen.

Akrobatisk konst

En sekvens från svenskens uppvärmning har spridit sig över hela världen där han visar upp akrobatiska konster som en 39-åring inte ska kunna klara av. Men Zlatan gör det utan några som helst problem när han enkelt kastar sitt ben över en annan man, se videon här nedanför.

Zlatan Ibrahimovic, Milan
Zlatan Ibrahimovic, Milan. FOTO: Twitter.

Exakt hur högt ”Ibra” sparkar är svårt att säga men det är härligt att se att han fortfarande har det i sig och är smidig som en 20-åring. Andra 39-åringar hade nog tagit sönder alla möjliga ledband i benen om de försökt sig på det här…

Med Zlatan på planen lyckades Milan hålla undan och vinna med 2-0 mot Torino på lördagskvällen. Här näst väntar bortamatch mot Cagliari i Serie A på måndag 18 januari och då lär vi nog få se mer än fem minuter av Ibrahimovic.

Se videon:

LÄS MER: Dejan Kulusevskis raka uppmaning till idolen Zlatan – som får alla svenskar att jubla: ”Kom igen nu!”

Få våra nyhetsbrev!