Dejan Kulusevskis raka uppmaning till idolen Zlatan – som får alla svenskar att jubla: "Kom igen nu!"

Dejan Kulusevskis raka uppmaning till idolen Zlatan – som får alla svenskar att jubla: ”Kom igen nu!”

Han blev inbytt i Juventus nya segermatch i går kväll.
Därefter passade Dejan Kulusevski på att skicka en tydlig uppmaning till Zlatan Ibrahimovic.
– Kom igen nu, Ibra! Spela EM, säger han enligt Football-Italia.

Det såg länge illa ut för Juventus som bara hade 1-1 hemma mot Sassuolo sent in i matchen på söndagskvällen. Gästerna spelade dessutom hela den andra halvleken med en man mindre, efter en utvisning på Pedro Obiang.

Juventus vann

I samband med det röda kortet tvingades även Juventus Paulo Dybala lämna planen och in kom istället svenske Dejan Kulusevski.
– Jag hade bara en sak i tankarna när jag hoppade in och det var att vi skulle vinna matchen, säger han efter efteråt enligt italienska Football-Italia.

Dejan Kulusevski, Sverige
201114 Dejan Kulusevski of Sweden during the Nations League football match between Sweden and Croatia on November 14, 2020 in Stockholm. Photo: Maxim Thoré / BILDBYRÅN / kod MT / JM0045

Med svenske 20-åringen på planen lyckades Juventus samla ihop till en forcering i slutskedet av matchen och vinna med 3-1 efter två sena mål av Aaron Ramsey och skytteligaledaren Cristiano Ronaldo.
– Jag kunde ha gjort mycket bättre ifrån mig. Men jag är glad att vi vann, säger Kulusevski efter Juventus tredje raka seger i Serie A.

”Zlatan är idol”

Efter matchen fick Kulusevski även svara på frågor om framtiden i Juventus och han berättade att han hoppas stanna i klubben i flera år framåt. Dessutom öppnade unge svensken även upp om relationen till idolen Zlatan Ibrahimovic.
– Vi skriver till varandra. Zlatan är en idol för mig. Det finns knappt någon i hela världen som gör det han gör. När han pratar gott om mig så får det mig att jobba ännu hårdare, eftersom jag blir så stolt, säger 20-åringen enligt Football-Italia.

Zlatan Ibrahimovic, Milan
201026 Zlatan Ibrahimovic of Milan during the Serie A football match between Milan and Roma on October 26, 2020 in Milan. Photo: Matteo Gribaudi / BILDBYRÅN

Zlatan är fortsatt högaktuell för en landslagscomeback i Sverige och nyligen träffades anfallsstjärnan och förbundskaptenen Janne Andersson i Milano för att prata ut. Nu hoppas många svenska fotbollsfans att få se Ibrahimovic i en blågul landslagströja igen till sommarens fotbolls-EM.

Uppmanar Ibra

Även Kulusevski kommer med en tydlig uppmaning till Zlatan.
– Jag hoppas verkligen han återvänder till landslaget och spelar EM. Det vore fantastiskt för mig personligen och för Sverige. Kom igen nu, Ibra, säger han i intervjun.

Zlatan Ibrahimovics Milan leder fortfarande Serie A och ligger sju poäng före Dejan Kulusevskis Juventus.

LÄS MER: Ralf Edströms tydliga svar i Zlatan-frågan – vill inte se storstjärnan tillbaka i landslaget: ”Därför säger jag nej”

Få våra nyhetsbrev!