Ralf Edströms tydliga svar i Zlatan-frågan – vill inte se storstjärnan tillbaka i landslaget: ”Därför säger jag nej”

Ralf Edströms tydliga svar i Zlatan-frågan – vill inte se storstjärnan tillbaka i landslaget: ”Därför säger jag nej”

Zlatan Ibrahimovic närmar sig comeback i landslaget.
Men ikonen Ralf Edström ser helst att förbundskaptenen säger nej.
– Jag förstår att det är en tuff situation Janne befinner sig i nu, säger Edström till Expressen. 

Zlatan Ibrahimovic har gjort stordåd med sitt AC Milan sedan ankomsten till Italien vid årsskiftet för cirka tolv månader sen. Anfallsstjärnan har visat att han, trots sin ålder på 39 år, håller absoluta världsklass – och det har även lett till stora spekulationer kring en sensationell återkomst i det svenska fotbollslandslaget.

Har träffat Janne

Ibrahimovic slutade i Blågult redan 2016, men i samband med att han vann sin tolfte guldboll, i slutet av 2020, så öppnade han för en comeback – och kort därpå öppnade Janne Andersson dörren ytterligare genom att åka till Milano för att personligen prata med Ibrahimovic kring landslagets framtid. Men det har även lett till stor debatt kring huruvida Ibrahimovic faktiskt bör återvända till landslaget lagom till EM.

160622 Sveriges Zlatan Ibrahimovic tackar publiken när han lämnar planen efter fotbollsmatchen mellan Sverige och Belgien under fotbolls-EM den 22 juni 2016 i Nice. Foto: Joel Marklund / BILDBYRÅN

Många menar att det är en självklarhet, då Zlatan sett till prestation är Sveriges bästa fotbollsspelare just nu. Men många är även kritiska, då de menar att Janne Anderssons lag har presterat tillräckligt bra utan Ibrahimovic, och att det kan hota den gruppdynamik som finns.

Edströms utspel

En som ställer sig till de sistnämndas sida är fotbollslegendaren Ralf Edström, som faktiskt är den (tillsammans med sju andra) spelare som vunnit flest guldbollar efter Zlatan Ibrahimovic.

– Personligen så hoppas jag inte det. Janne har fått ihop ett lag som jobbar kollektivt, och Zlatan har en stark personlighet och styrde mycket under Erik Hamréns tid. Jag vill inte ha honom tillbaka till landslaget, och jag förstår att det är en tuff situation Janne befinner sig i nu, säger Edström till Expressen.

Ralf Edström
150601 Radiosportens Ralf Edström gör sin sista match som expertkommentator under fotbollsmatchen i Allsvenskan mellan IFK Göteborg och Djurgården den 1 april 2015 i Göteborg. Foto: Daniel Stiller / BILDBYRÅN / kod DS / 58533

Ralf Edström menar att just faktumet att Ibrahimovic ”tar mycket plats” ställer till det.

– Om han kommer så kommer det vara så att de andra tvingas att ta mindre plats. Därför säger jag nej. Jag tycker om Erik Hamrén och han är en underbar person och bra tränare, men Zlatan styrde mycket under hans tid. Jag är lite tudelad kring hans medverkan i landslaget då han kommer styra för mycket, säger Edström. 

LÄS MER: Landslagsstjärnan Mikael Lustigs utspel – på frågan om Zlatan-comeback i Blågult: ”Då blir det guld”

Få våra nyhetsbrev!