Landslagsstjärnan Mikael Lustigs utspel – på frågan om Zlatan-comeback i Blågult: ”Då blir det guld”

Zlatan är högaktuell för en comeback i landslaget.
Det kan betyda mycket, menar Mikael Lustig.
– Då blir det guld, säger han i C More.

Zlatan Ibrahimovic visade under hela 2020 att ålder verkligen bara är en siffra. Efter att ha dominerat fullständigt i USA under två säsonger så återvände den reslige svensken vid årsskiftet till sin förra klubb Milan – och har gjort underverk.

Högaktuell för Blågult

Ibrahimovic har förvandlat den anrika klubben från ett mittengäng till ett topplag, och han räddade en Europa-plats i våras. Under hösten har han, och hela Milan, växlat upp ytterligare och med 16 omgångar spelade så toppar man faktiskt hela Serie A, mycket tack vare just Ibrahimovic, som stått för hela tio mål på sex spelade matcher.

Zlatan Ibrahimovic, Sverige
151012 Sveriges Zlatan Ibrahimovic jublar efter sitt 1-0 mål under fotbollsmatchen i EM-kvalet mellan Sverige och Moldavien den 12 oktober 2015 i Stockholm. Foto: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / 87090

Succén har även lett till att Ibrahimovic flörtat om en återkomst i landslaget, och intresset är så pass konkret att förbundskaptenen Janne Andersson besökt Milano för att prata med anfallaren. Och för landslagsbacken Mikael Lustig så är det glada nyheter.

– När det kom tänkte jag att ”det där har vi hört förut” men nu verkar det vara på riktigt, det ska bli spännande att se, säger han i C More, enligt Aftonbladet.

”Det blir guld”

Mikael Lustig var själv med i landslaget när Zlatan senast spelade, under EM 2016, och menar att det är stora skillnader mellan Blåguit då och nu.

– Det är oerhört svårt att säga men just nu känns det väldigt spännande med yngre spelare som kommer fram. Det kanske är därför Zlatan är sugen på att komma tillbaka till landslaget. Jag tror han känner att vi kan göra något stort igen. Zlatan har gjort det så bra. Det är klart att han skulle tillföra extremt mycket till ett svenskt landslag, säger han.

200903 Mikael Lustig of the Swedish national football team during a press conference on September 3, 2020 in Stockholm. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN

Och skulle Zlatan Ibrahimovic göra comeback så skulle det vara under EM i sommar – och det skulle innebära enorm uppmärksamhet världen över. Men hur mycket skulle det egentligen betyda för landslaget?

– Det blir guld, svarar Lustig på frågan.

LÄS MER: ”Svennis” avslöjar den bäste han sett på en fotbollsplan: ”Gick inte att ta bollen”

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få våra nyhetsbrev!