Zlatans nya besked om comeback i Allsvenskan: ”Jag ska prata med honom om det”

Zlatan Ibrahimovic öppnar inte bara för comeback i landslaget.
Utan även en återkomst till Allsvenskan igen och flytt till Hammarby.
– Jättekul att han öppnar en dörr, säger klubbens ordförande Richard von Yxkull till Fotbollskanalen.

Under våren var spekulationerna enorma kring Zlatan Ibrahimovic och en möjlig återkomst till Allsvenskan igen. Det var mycket nära en flytt till Hammarby, klubben han själv är delägare i.

Zlatan till Bajen?

Klubbens sportchef Jesper Jansson har själv bekräftat att det var nära att ”Ibra” skrev på för 08-laget. Men Zlatan skrev istället på nytt kontrakt med Milan och har sedan dess gjort storsuccé i Serie A.

Zlatan Ibrahimovic, Milan
201017 Zlatan Ibrahimovic of Milan celebrates scoring his first goal during the Serie A football match between Inter and Milan on October 17, 2020 in Milano. Photo: Daniele Buffa / BILDBYRÅN

Säsongsinledningen har varit helt makalös och 39-åringen leder skytteligan med imponerande 10 mål på 6 ligamatcher hittills. Nu avslöjar Milananfallaren hur nära det var att han skrev på för ”Bajen”.
– Vi diskuterade, i somras. Det var antingen stanna här (i Milan) eller Hammarby. Det var nära. Om det inte hade blivit Milan hade det blivit Hammarby, säger Zlatan i en intervju med Sportbladet.

Stjärnsvensken, som tilldelades Guldbollen för 12:e gången på tisdagskvällen, erkänner även att det fortfarande är aktuellt att han spelar i den grönvita tröjan i framtiden.
– Ja. Vi har koll på läget, säger han till kvällstidningen.

Hammarbys svar

Zlatans kontrakt med Milan sträcker sig fram till sommaren 2021. Sedan är han fri att välja vilken klubb han vill.

Zlatan Ibrahimovic, Hammarby
191127 På denna handoutbild från Hammarby Fotboll ses Zlatan Ibrahimovic hålla upp en Hammarbytröja den 27 November 2019 i Los Angeles. Foto: Hammarbyfotboll.se / handout / BILDBYRÅN

Nya uttalandet väcker gott om hopp hos Hammarby att få Sveriges bästa fotbollsspelare genom tiderna att avsluta i klubben.
– Om han ska spela för oss i framtiden har jag ingen aning om, det har vi inte pratat om. Det är jättekul att han öppnar en dörr och skulle han vilja det ska jag självklart ta och prata med honom om det, säger klubbens ordförande Richard von Yxkull till Fotbollskanalen.
– Men jag har inte den diskussionen med honom överhuvudtaget. Det är Jesper (Jansson, sportchef). Jag tror inte de har haft den diskussionen än så än länge. Men det är jättespännande och roligt att han (Zlatan) har den inställningen, om det är så han menar.

Ibrahimovic lämnade Allsvenskan 2001 när han flyttade från Malmö FF i en rekordförsäljning till Ajax. Sedan dess har han spelat utomlands under alla år men nu kan en sensationell återkomst närma sig.
– Om han tycker det vore spännande och öppnar en dörr så finns ju vi där, det är självklart, säger Hammarbys ordförande till fotbollssajten.

LÄS MER: Lasse Granqvists klockrena uppmaning till Janne Andersson – efter Zlatans ord om comeback i landslaget

Få våra nyhetsbrev!