Lasse Granqvists klockrena uppmaning till Janne Andersson – efter Zlatans ord om comeback i landslaget

Zlatan öppnar för comeback i landslaget.
Då kommer Lasse Granqvist med en uppmaning till Janne Andersson:
”För bövelen… Ring!”, skriver han på Twitter.

Zlatan Ibrahimovic har återigen dragit igång en jättedebatt i Sverige. Efter att vid ett par tillfällen under året hintat om att han är småsugen på en comeback i det svenska landslaget så gick han i går, i samband med att han tilldelades sin tolfte Guldboll, ut med ett tydligt besked.

Stor debatt

Han menade då att han saknar det svenska landslaget, och att om Janne Andersson skulle ringa så skulle han tänka på det. Vad det innebär i praktiken – om Janne Andersson kommer att kontakta Ibrahimovic om en eventuell comeback eller inte – vet ingen just nu.

Zlatan Ibrahimovic, Sverige
160622 Sveriges Zlatan Ibrahimovic under lineup inför fotbollsmatchen mellan Sverige och Belgien under fotbolls-EM den 22 juni 2016 i Nice. Foto: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / 87253

Men klart är att Zlatan Ibrahimovic under hösten visat upp en makalös form och med sina tio mål på sex(!) ligamatcher så är han en av världens hetaste fotbollsspelare just nu. Många har därför menat att Ibrahimovic självklart ska få en plats till nästa sommars EM-slutspel om han skulle vilja det – samtidigt som lika många tycker att det är dårskap, då landslaget gjort enorma resultat sedan att han slutade i Blågult för fyra år sedan.

Lasse Granqvists uppmaning

Men nu kommer den folkkäre kommentatorn Lasse Granqvist med en klockren uppmaning till Janne Andersson, med en tydlig anspelning på den klassiska dikten ”Nyårsklockan”.

”Ring, Janne, ring i bistra novembernatten; Ring in det gamla som vore det det nya. Ring ut den stolthet, som blott räknar anor, förtalets lömskhet, avundens försåt.
Ring in det rätta på triumfens stråt…
Ring, Janne. För bövelen… Ring!”, skriver han på Twitter.

Lasse Granqvist, C More
190930Cmores kommentator Lasse Granqvist under fotbollsmatchen i Allsvenskan mellan Östersund och Djurgården den 30 september 2019 i Östersund. Foto: Johan Axelsson / BILDBYRÅN / Cop 245

Janne Andersson har fått mängder av frågor kring vad han själv ser på en eventuell comeback av Zlatan Ibrahimovic i det svenska landslaget, inte minst då anfallsstjärnan för några veckor sedan publicerade en bild på sociala medier i en landslagströja med texten: ”Long time no see”.

– Det som krävs är att han själv vill vara med. Han har sagt tydligt till mig redan 2016 att han inte vill vara med. Och som jag har sagt tidigare – jag har respekterat det under de här åren, sa förbundskaptenen tidigare i veckan.

LÄS MER: Zlatan slår tillbaka efter anklagelserna om mobbning i landslaget: ”Det är dagisnivå”

Få våra nyhetsbrev!