Zlatan Ibrahimovics tydliga hint till Janne Andersson – om en comeback i landslaget: ”Jag saknar det”

Succé i Milan.
Nu öppnar Zlatan Ibrahimovic återigen dörren för landslaget.
– Om Janne tror att jag kan bidra med något – då kommer jag att tänka på det, säger anfallsstjärnan.

Zlatan Ibrahimovic har haft ett sagolikt år med Milan, och i den italienska storklubben har anfallsstjärnan bevisat att han 39 år gammal fortfarande är en av världens bästa anfallare. Under hösten har svensken gjort sanslösa tio mål på sex spelade ligamatcher i det Milan som dessutom toppar Serie A.

”Saknar landslaget”

Framgången har lett till enorma spekulationer om att Zlatan Ibrahimovic skulle kunna vara aktuell för en comeback i det svenska landslaget, som han valde att sluta i efter EM 2016. Skriverierna blev inte färre av att svensken själv valde att lägga ut en bild på sociala medier, i en landslagströja, med texten: ”Long time no see”.

Zlatan Ibrahimovic, Sverige
151012 Sveriges Zlatan Ibrahimovic jublar efter sitt 1-0 mål under fotbollsmatchen i EM-kvalet mellan Sverige och Moldavien den 12 oktober 2015 i Stockholm. Foto: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / 87090

Nu, i samband med att Ibrahimovic tilldelades Guldbollen för tolfte(!) gången, så öppnar han upp om känslorna kring en återkomst, och det tycks inte råda några tvivel kring vad han vill.

– När du säger till mig: ”Saknar du landslaget?”. Yes. För jag vill vara i Friends Arena, jag vill att det ska vara den Gula Muren eller den Gula Väggen eller vad vi nu kallar den. Man kommer ut, man har den gula tröjan och man ser att det är fullsatt… Om jag saknar det? Såklart. Den som inte saknar det – han har redan avslutat sin karriär. Och jag har inte avslutat min karriär, säger han till Aftonbladet.

”Måste komma från Janne”

Nu menar Zlatan dessutom att han kan tänka sig en comeback – om Janne Andersson lyfter på telefonen och frågar honom.

– Jag hade svarat… ”Ge mig tid, jag ska tänka på det”. Men det måste komma från honom. För om han tror att jag är ett störobjekt – då är jag inte intresserad. Om han tror att jag kan bidra med något – då kommer jag att tänka på det, säger han.

Zlatan Ibrahimovic, Milan
201017 Zlatan Ibrahimovic of Milan ahead of the Serie A football match between Inter and Milan on October 17, 2020 in Milano. Photo: Daniele Buffa / BILDBYRÅN

Janne Andersson har tidigare under sina år som förbundskapten för det svenska landslaget, vid mängder av tillfällen, fått frågan på hur han ser på en eventuell comeback av Zlatan Ibrahimovic, och tidigare i veckan så svarade han så här:

– Det som krävs är att han själv vill vara med. Han har sagt tydligt till mig redan 2016 att han inte vill vara med. Och som jag har sagt tidigare – jag har respekterat det under de här åren.

Men nu tycks alltså Ibrahimovic fundera på att återvända, och det kan således bli en sensationell comeback lagom till EM nästa sommar.

LÄS MER: Zlatan tokhånas nu på Twitter efter oväntade jätteilskan mot Fifa: ”Haha, ingen bryr sig!”

Få våra nyhetsbrev!