Zlatan tokhånas nu på Twitter efter oväntade jätteilskan mot Fifa: ”Haha, ingen bryr sig!”

Zlatan är rejält förbannad nu.
I går kväll startade svensken öppen strid – mot tv-spelsjätten EA Sports som gör Fifa 21.
”Vem gav FIFA EA Sport tillåtelse att använda mitt namn och ansikte?”, skriver han i ett ilsket inlägg på Twitter.

På planen öser Zlatan Ibrahimovic in mål för Milan just nu och leder den italienska ligan. Men vid sidan av är det inte total harmoni för svenske anfallsstjärnan.

Zlatans ilska

På måndagskvällen reagerade han oerhört starkt och gick till attack mot tv-spelsjätten EA Sports som gör den populära serien med Fifa-spel. Ända sedan hans genombrott som tonåring i Malmö FF har ”Ibra” frekvent varit en del av varje Fifa-spel som släppts i över 20 år.

Zlatan Ibrahimovic, Milan
200921 Zlatan Ibrahimovic of AC Milan during the Serie A game between AC Milan and Bologna on September 21, 2020 in Milano. Photo: Maurizio Borsari / BILDBYRÅN

Men nu sätter han ned foten rejält och ryter ifrån. På Twitter kritiserar han EA Sports, spelarfacket Fifpro och Internationella fotbollsförbundet, Fifa, stenhårt.
”Vem gav FIFA EA Sports tillåtelse att använda mitt namn och ansikte? Fifpro? Jag är, mig veterligen, inte medlem i Fifpro, och om jag nu är det, så har någon satt mig där utan min vetskap via någon konstig manöver. Jag har definitivt aldrig tillåtit Fifa eller Fifpro att tjäna pengar på mig. Någon tjänar pengar på mitt namn och ansikte utan någon överenskommelse under alla dessa år. Det är dags att utreda”, skriver Zlatan i sociala medier.

Milans avtal

Utspelet kommer lika hårt som oväntat då Zlatan i många år pratat om sitt stora intresse för tv-spel. I slutet av förra veckan fick 39-åringen även stor uppmärksamhet efter att han köpt nya Playstation 5-konsolen till alla sina lagkamrater i Milan som en tidig julklapp.

Zlatan Ibrahimovic, Milan
201026 Zlatan Ibrahimovic of Milan during the Serie A football match between Milan and Roma on October 26, 2020 in Milan. Photo: Matteo Gribaudi / BILDBYRÅN

När det kommer till just Fifa-spelen så prydde Zlatan omslaget till svenska releasen av Fifa 2002 och så sent som 2017 gjorde han själv reklam för spelvarianten ”Ultimate Team”. Så sent som i somras skrev även Milan ett exklusivt avtal med EA Sports inför lanseringen av Fifa 21, där man kom överens om att få använda spelarnas namn och ansikten.

Ibra hånas

Därför hånas nu Ibra öppet på sociala medier efter sitt högst oväntade utspel mot EA Sports. Flera sprider bilden när Zlatan gör reklam för ”Ultimate Team” och verkar högst medveten om vad han håller på med.

Andra uppmärksamma har delat tidigare intervjuer med Zlatan där han öppet hyllar EA Sports och Fifa-spelen.
”Jag är så glad att fansen kan få spela som mig. Det betyder att jag är bra i spelet, så det gör mig glad”, ska Ibra ha sagt.
”Jag spelar med mina barn och de är stora fans av spelet. Vi spelar med olika lag och olika spelare”, sa han om Fifa 17.

Det finns även de som hånar Zlatan på Twitter för hans egenskaper i Fifa 21. Och därför borde han inte vara så kritisk mot EA Sports.
”Du har 52 i snabbhet, kompis. Det är ingen som spelar med dig”, skriver en användare på Twitter.
”Ta det lugnt, ingen bryr sig om de tar bort dig från spelet”, skriver en annan.

LÄS MER: Zlatans plötsliga avslöjande – så nära var han att gå till oväntade laget i stället för Milan: ”Hade spelat gratis”

Få våra nyhetsbrev!