Zlatans plötsliga avslöjande – så nära var han att gå till oväntade laget i stället för Milan: ”Hade spelat gratis”

Zlatan Ibrahimovic har gjort braksuccé i Milan.
Men det var nära att det blev Bologna i stället.
– Jag sa att jag skulle skriva på gratis, säger Ibrahimovic.

Zlatan Ibrahimovic gjorde enorma avtryck i Nordamerika och MLS, där han fullständigt dominerade under två raka säsonger med sitt LA Galaxy. Men trots den höga nivån så var det få som trodde på att svensken skulle kunna hålla samma höga målsnitt i den europeiska toppfotbollen, inte minst med tanke på att han vid årsskiftet var 38 år gammal.

Nära oväntade laget

Men anfallsstjärnan har bevisat att ålder bara är en siffra, och har gjort stordåd med sitt Milan sedan ankomsten. Nu under hösten har han burit Milan upp i serieledning, och på sex spelade matcher har svensken själv stått för sanslösa tio(!) mål.

Zlatan Ibrahimovic, Milan
201026 Zlatan Ibrahimovic of Milan during the Serie A football match between Milan and Roma on October 26, 2020 in Milan. Photo: Matteo Gribaudi / BILDBYRÅN

Men det var inte helt självklart att det skulle bli just Milan. Under vintern ryktades anfallaren kraftigt till Bologna, som tränas av Ibrahimovics förre lagkamrat Sinisa Mihajlovic.

– Han gjorde allt för att värva mig till Bologna. Han använde rätt ord men jag var ärlig mot honom, jag springer inte som jag brukade göra, säger Ibrahimovic enligt Aftonbladet och fortsätter:

– Mihajlovic sa att jag bara behövde stå där framme och vänta och jag sa att jag skulle skriva på för Bologna gratis enbart för hans skull, men så kom Milan in i bilden.

Stora hyllningen

Sinisa Mihajlovic har det senaste året gått en kamp mot cancern, i form av leukemi.

– Sinisa är starkare än mig, säger Ibrahimovic.

– Jag sa till honom: ”säg vad du behöver och så gör jag det, jag gör vad som helst”.

Zlatan Ibrahimovic, Milan
200801 Zlatan Ibrahimovic of Milan celebrates during the Serie A match between Milan and Cagliari on August 1, 2020 in Milano. Photo: Daniele Buffa / Bildbyrån

Sinisa Mihajlovic är en riktig legendar på grund av sin framgångsrika spelarkarriär, där han framför allt skördade framgångar i Sampdoria och Lazio under mitten av 90-talet och början av 00-talet. Serben spelade ihop med Ibrahimovic i Inter, där Mihajlovic spelade från 2004 till 2006.

LÄS MER: Janne Anderssons fina hyllning till Zlatan efter stora målsuccén: ”Han är bäst genom tiderna”

Få våra nyhetsbrev!