Zlatans första ord – efter galna ryktet: ”Jag skulle flytta dit enbart för honom”

Zlatan Ibrahimovic kan snart lämna Los Angeles Galaxy.
Ett galet rykte är att Bologna faktiskt jagar svenskens signatur.
Nu uttalar sig Zlatan själv om det högst oväntade sillyryktet.

Det cirkulerar en hel del rykten om Zlatan Ibrahimovic just nu. Los Angeles Galaxy-svensken är just nu mitt inne i MLS-slutspelet men allt handlar ändå om var han ska spela nästa år.

De jagar Zlatan Ibrahimovic

För kontraktet med LA Galaxy går ut vid årsskiftet och just nu finns inga tendenser på en kontraktsförlängning. Istället flockar intresserande klubbar runt 38-åringen.

Zlatan Ibrahimovic, Los Angeles Galaxy
190413 Zlatan Ibrahimovic of LA Galaxy during the MLS regular season football match between LA Galaxy and Philadelphia Union on April 13, 2019 in Los Angeles. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / 87922

Det har ryktats om Manchester United, Boca Juniors, Juventus, Inter, Milan och Napoli. Men i går kom nog det märkligaste ryktet när till och med Bologna blandade sig in i leken.

Zlatans ord om galna ryktet

Italienska tidningen Corriere dello Sport kom med de oväntade uppgifterna att Bologna vill erbjuda ”Ibra” ett korttidskontrakt på ett halvår för att täcka vårsäsongen. Nu uttalar sig även Zlatan om det galna ryktet.

Zlatan Ibrahimovic, Los Angeles Galaxy
190413 Zlatan Ibrahimovic of LA Galaxy during the MLS regular season football match between LA Galaxy and Philadelphia Union on April 13, 2019 in Los Angeles. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / 87922

Och han är inte helt omöjlig ändå. Främst med anledning av Bolognas tränare Sinisa Mihajlovic som drabbats av leukemi och kämpar för sitt liv.
– Mihajlovic är en vän, så om jag skulle välja Bologna skulle det enbart vara för honom. Och vi har pratat. Han sa till mig: ”Zlatan, här skulle de andra spelarna springa för dig. Allt du behöver göra är att stanna där uppe och sätta bollen i mål”, säger Zlatan till Corriere dello Sport.

Mihajlovic och Zlatan jobbade ihop i Inter och även om det lockar så känns den här övergången ändå rätt så svår. Med tanke på att Ibrahimovic nog har alldeles för hög lön för Serie A-klubbens budget.
– Jag vill tacka honom (Mihajlovic), men det är förmodligen osannolikt att det blir av. Om jag ändrar mig så kommer jag ringa att honom direkt, speciellt då jag fortfarande kan göra 20 mål i Serie A, avslutar Zlatan.

LÄS MER: Nya uppgifter: Därför stoppar Manchester United värvningen av Zlatan i januari!