Zlatans alldeles egna tips för att få superkroppen som 41-åring – avslöjar sin hemlighet: ”Jag har alltid…”

Zlatan Ibrahimovic går mot efterlängtad comeback.
Då passar stjärnsvensken på att bjuda på sina bästa tips – för att få till superkroppen som en 41-åring(!).
– Jag kan ta det till extrema nivåer, säger han i en intervju med tidningen GQ.

Det går inte att säga emot att Zlatan Ibrahimovic är en av sin generations främsta fotbollsspelare och kanske den mest färgstarke av dem alla. Han har vunnit titlar med samtliga storklubbar han spelat med ute i Europa och är Sveriges meste målgörare någonsin i landslagssammanhang.

Zlatans karriär

Hela 12 gånger har ”Ibra” tilldelats Guldbollen som Sveriges bästa fotbollsspelare och hittills har han vunnit 10 ligatitlar i Italien, Frankrike och Spanien. Samt en hel del cuptitlar och ytterligare individuella utmärkelser hemma i prisskåpet.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Zlatan Ibrahimovic, fotboll
220325 Zlatan Ibrahimović of Sweden during a training session with the national team of Sweden on March 25, 2022 in Stockholm. Photo: Jonathan Näckstrand / BILDBYRÅN / COP 94 / JN0065

Trots det fortsätter Zlatan att spela efter sin 40-årsdag, vilket brukar vara den avgörande gränsen för internationella fotbollsspelare på den allra högsta nivån. Men 41 år gammal gör sig stjärnsvensken redo för att återvända till Serie A och Milan igen inom några veckors tid.

LÄS MER: Jättekritiken mot Zlatan Ibrahimovic – avslöjar nu den stora besvikelsen: ”Zlatan har svikit alla barnen”

Ibras drömkropp

Nu avslöjar Ibrahimovic vad som är hemligheten till att han kan fortsätta spela på världsklassnivå som gammal räv. Och ger sina alldeles egna tips om träning, hälsa och kost för att få till drömkroppen.
– Jag är endast glad när jag får röra på mig, så att hålla sig i god form kommer väldigt naturligt för mig. Jag kan inte sitta still. Motivationen är inget problem för mig, för jag älskar att vara aktiv. Jag älskar att utmana min kropp, det gör att jag känner mig levande, säger Zlatan i en lång intervju med tidningen GQ.
– Jag kan ta det till extrema nivåer. Jag har en grej för att aldrig bli nöjd, jag försöker alltid pusha det till nästa nivå. Det är nyckeln till att få in rörlighet i alla delar av ens liv.

Artikeln fortsätter efter bilden.

På senare år har Zlatan inkluderat en helt ny träningsform för att hålla sin 41-åriga kropp i superform.
– Min tuffaste tid var när jag blev allvarligt skadad och jag inte kunde röra mig som jag brukar. Det var då jag upptäckte yoga. Jag är van vid kroppskontakt och att röra mig snabbt. Medan yoga var raka motsatsen, så det blev en ny utmaning för mig och det blev väldigt positivt. Jag fick lära mig själv att varva ned, röra mig långsamt och fokusera. Jag lärde mig väldigt mycket som jag kunde ta med mig till fotbollsplanen. Därför ska man aldrig vara rädd för att pröva nya saker, säger han i intervjun.

LÄS MER: Nya bilderna på Zlatan som chockar alla – avslöjar helt nytt utseende under semestern: ”Medelålderskris?”

Därefter lyfter Zlatan fram det som är lika viktigt som att träna, nämligen vad man äter och hur man sover.
– Man måste se efter sin kropp – i alla aspekter – för att kunna vara i framkant inom sitt område. Jag har alltid tagit hand om min kropp och vad jag har ätit har hjälpt mig att stanna på den allra högsta nivån. Mat som fungerar för mig är pasta, kött, fisk och massor av ägg, berättar Ibra för GQ.
– Sömnen är också väldigt viktig, men jag vill även påminna folk om att man inte behöver de perfekta förutsättningarna för att lyckas. Alla har inte tillgång till den bästa maten eller de bästa träningsmöjligheterna. Jag vet att jag inte hade det – och titta på mig nu!

Vad tycker du om Zlatans tips? Dela artikeln och säg din åsikt!

Se videon: