Zlatan slår tillbaka efter anklagelserna om mobbning i landslaget: "Det är dagisnivå"

Zlatan slår tillbaka efter anklagelserna om mobbning i landslaget: ”Det är dagisnivå”

Zlatan Ibrahimovic har vunnit Guldbollen för 12:e gången.
Sedan slår han tillbaka mot anklagelserna om mobbning i landslaget.
– Det blir lite dagisnivå när de uttalar sig där hemma, när de tror sig veta, säger Zlatan till Sportbladet.

På tisdagskvällen plockade Zlatan Ibrahimovic hem Guldbollen för 12:e gången på Fotbollsgalan. Och han fortsätter att skriva svensk historia som 39-åring.

Zlatans tacktal

Ett pris som han inte vunnit sedan 2016 och han var stolt att återfå utmärkelsen som Sveriges bästa fotbollsspelare just nu.
– Stort tack. Jag tror att allt är möjligt bara man tror på det, lägger ner mycket tid och hårt jobb. Då är allt möjligt, det har jag bevisat ännu en gång, sa ”Ibra” i sitt tacktal under TV4-galan.

Zlatan Ibrahimovic, Milan
200209 Zlatan Ibrahimovic of Milan celebrates after 0-1 during the Serie A match between Inter and Milan on February 9, 2020 in Milano. Photo: Petter Arvidson / BILDBYRÅN / kod PA / 92444

Direkt efter priset fick Zlatan sedan stora rubriker när han ien lång intervju med Sportbladet erkände att han saknar att spela i svenska landslaget. Serie A:s skytteligaledare öppnade för att han kan tänka sig att återvända till Blågult om förbundskaptenen Janne Andersson hör av sig.

”Är dagisnivå”

Men under hösten har Zlatan även fått en hel del mörka rubriker för sin tid i landslaget. Där stjärnanfallare blivit anklagad för att ha mobbat folk och behandlat framförallt Rasmus Elm och Oscar Lewicki illa i omklädningsrummet.
– Det blir lite dagisnivå när dom uttalar sig där hemma, när dom tror sig veta. Det blir för litet för mig. Jag är ute i världen, men dom där hemma uttalar sig. Det är inte ens lönt att lägga energi och fokus på det, för det är en helt annan dimension vi pratar om. Det är inte ens jobbigt. Det triggar mig inte, det blir på dagisnivå. Det blir som om jag ska gå ut och har med mig min hund och jag ska slå bort bollen och han ska gå och hämta den till mig… Det är på den nivån. Jag vet inte om jag ska skratta eller tycka synd om dom människorna, säger 39-åringen till Sportbladet.

Zlatan Ibrahimovic, Sverige
160613 Sveriges John Guidetti och Emil Forsberg kramar om Zlatan Ibrahimovic som spelat in bollen på en Irländsk försvarare vilket resulterade i 1-1 i fotbollsmatchen mellan Irland och Sverige under fotbolls-EM den 13 juni 2016 i Saint-Denis. Foto: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / 87239

På den direkta frågan om han har varit extra hårt mot just Elm och Lewicki, svarar Zlatan så här:
– Bara dom? Mot allihop. Mot allihop är jag den jag är. Sen hård eller snäll… Vi är dom vi är. Och när vi snackar den situationen med Rasmus… Hur slutade matchen? Jag är inte där för att jag ska krama någon. Jag var där för att vinna. Jag var där för att vinna mot England i öppningsmatchen. Det du betalar mig för är att vinna – det är inte att jag ska krama och klappa någon på ryggen. Det kan dom göra hemma. Som Mourinho sa: ”Under matchen är det krig. Efter matchen – vi kramas”. Efter matchen kramades vi, allt var hur lugnt som helst. Men under matchen är det känslor. ”Vi ska vinna! Vi gör allt för att vinna!”. Tydligen vill andra kramas – jag vill vinna. Mitt mål är att vinna, att få ut maximalt av alla – och Rasmus pass i slutet ledde till ett av historiens snyggaste mål, säger han i intervjun.

Zlatan Ibrahimovic fortsätter att förklara hur fotbollsvärlden ser ut utanför Sverige. Och vad som krävs för att överleva i den, för det är inte alls lätt.
– Alla lag jag har varit i… Det är mer ego än hela Sverige tillsammans. Och det är inte lätt att vinna med så många egon. Och jag är ett av de egona också, inga problem. Vara ego? Inga problem. Som Mourinho en gång sa: ”Om du har vunnit 10 procent av det jag har vunnit – då är du lyckad. Det är väldigt bra”. Och nu har jag lyckats – på mitt sätt – och jag gör det fortfarande. Så allt det här med att gestikulera… Det är inget personligt mot mina lagkamrater. Om jag hör eller ser något som jag inte accepterar eller inte tycker att det är bra – det är klart att jag säger ifrån. Och sedan är det en annan person där som tycker en annan sak – då svarar han. Och då hittar man balans – vad var rätt, vad var fel? Det är inte alltid jag har rätt. Jag har inte sagt att jag alltid har rätt – men det krävs två för att diskutera. Du har din syn, jag har min syn. Och det är det här jag menar: Vad är en ledare? Det finns ledare på olika sätt. Jag har lyckats i min värld, på väldigt hög nivå. Antingen blir du uppkäkad här – eller så käkar du upp dom. Jag kommer ihåg när Mino berättade för mig om sina förhandlingar. ”Är jag snäll mot dom så äter dom upp mig. Är jag inte snäll så äter jag upp dom”. Det är ungefär så det är i min värld också, säger han till kvällstidningen.

LÄS MER: Zlatan Ibrahimovics tydliga hint till Janne Andersson – om en comeback i landslaget: ”Jag saknar det”

Få våra nyhetsbrev!