Zlatan Ibrahimovics superlyxiga 40-årspresent till sig själv – så otroligt mycket kostar det nya vrålåket

Zlatan Ibrahimovic fyllde 40 år.
Då firade han – med en lyxgåva till sig själv.

Zlatan Ibrahimovic är just nu skadad och det har bara blivit spel i en av Milans matcher den här säsongen. Världsstjärnan var till en början uttagen till Sveriges VM-kvalmatcher den kommande veckan, men skadan sätter stopp för honom även där, och han kommer att få följa matcherna hemma från tv-soffan.

Nya lyxgåvan

Men Ibrahimovic deppade inte alltför mycket under helgen, och han hade verkligen all anledning att fira. Under söndagen fyllde han nämligen 40 år, och det firades rejält och hälsningarna strömmade in från profiler världen över.

Zlatan Ibrahimovic, landslaget
210328 Zlatan Ibrahimovic of Sweden during the press conference after the FIFA World Cup Qualifier football match between Kosovo and Sweden on March 28, 2021 in Pristina. Photo: Ludvig Thunman / BILDBYRÅN / kod LT / LT0140

Ibrahimovic firades även av Milan, som la upp bilder då spelartruppen var samlad tillsammans framför en gigantisk tårta föreställande just Ibrahimovic. Med där fanns även ett rött vin med årgång 1981, året då Ibrahimovic föddes – men det var inte den enda presenten han fick. Anfallaren passade nämligen på att köpa en riktigt lyxig gåva till sig själv.

Så mycket kostar bilen

På Instagram la Ibrahimovic nämligen ut en bild på en splitterny bil, med texten ”Happy birthday to Zlatan”. Och det råkar inte vara vilken bil som helst, för den delen. Det rör sig om en guldig, splitterny Ferrari SF90 Spider. Det är en av Ferraris nyaste bilar, och svensken väntade inte särskilt länge på att addera den i sin redan mäktiga bilsamling.

210912 Zlatan Ibrahimovic of Milan celebrates scoring 2-0 during the Serie A football match between Milan and Lazio on September 12, 2021 in Milan. Photo: Matteo Gribaudi / BILDBYRÅN

Så… vad gick kalaset på? Enligt uppgifter får man betala över 5,5 miljoner kronor för bilen, som bland annat gör 0 till 100 på 2,5 sekunder – och som har en topphastighet på 340(!) kilometer i timmen. Det här är inte direkt Zlatans första Ferrari, och i hans garage finns även ett gäng bilar från märket Porsche.

LÄS MER: Usain Bolts(!) sköna hälsning till Zlatan Ibrahimovic – kommer med tydlig pik: ”Zlatan, jag vet att…”

Få våra nyhetsbrev!