Zlatan Ibrahimovics sköna passning till Alexander Isak – efter bedrövliga missen mot Kosovo: ”Skyller på det”

Alexander Isak missade helt öppet mål.
Efteråt pikades han av Zlatan Ibrahimovic.
– Isak skyller på planen, det gör inte jag, säger Ibrahimovic.

Alexander Isak har gjort en fantastisk säsong i Real Sociedad, och han har lyckades behålla den fina formen även i landslaget. Han blev visserligen mållös mot Georgien, men gjorde en fin insats och hyllades efteråt för framför allt sitt presspel, och han var iblandad i mycket framåt.

Brutala missen

Under söndagens match mot Kosovo så stod Isak ännu en gång för en briljant match, och han fick då även göra mål. Isak fick en passning av Zlatan Ibrahimovic, krånglade sig förbi en försvarare innan han med ett stenhårt vänsterskott sköt bollen mellan benen på målvakten och in i mål,

Foto: TV4

Men faktum är att Isak verkligen borde blivit målskytt fler gånger. Speciellt tidigt i matchen, då han dribblade bort målvakten i ett friläge, men när han skulle lägga in bollen i öppet nät så sköt han plötsligt, helt ostörd, långt över. Efteråt hyllades Isak av Zlatan Ibrahimovic, som dock var tydlig med vad han tyckte om den brutala missen.

– Jag är en spelare som pratar väldigt mycket. Jag försökte styra honom och det gav utdelning, tror jag, eftersom han gjorde mål. Men han skulle ha gjort ett till, eller hur, Isak…?, säger Ibra.

”Han skyller på det”

Alexander Isak var även han tydlig med att det såklart skulle varit mål, men han menade samtidigt att bollen studsade upp på den inte helt fläckfria planen. Då skickade Ibrahimovic en liten känga.

– Han skyller på planen, det gör inte jag. Men det är så, man ska lägga press på dem så de pressar sig själva och presterar ännu mer, säger Zlatan.

210328 Zlatan Ibrahimovic of Sweden during the press conference after the FIFA World Cup Qualifier football match between Kosovo and Sweden on March 28, 2021 in Pristina. Photo: Ludvig Thunman / BILDBYRÅN

Alexander Isak var annars nöjd med sin egen insats, och känslan är väl att det ska mycket till om stjärnan ska petas när väl EM drar igång senare i sommar.

– Jag känner mig i bra form, först och främst fysiskt. Jag orkar mycket, kan springa mycket. Jag var pigg och spelsugen. Kul att få starta och prestera, säger Isak.

LÄS MER: Zlatans oväntade kritik mot Börje Salming(!) – går till ilsken attack mot legendaren: ”Ska inte öppna munnen”

Få våra nyhetsbrev!