Zlatan Ibrahimovics klockrena ord till Milan – efter nya succén och läckra konstmålet: ”Då spelar jag inte mer”

Zlatan Ibrahimovic fortsätter att dominera.
Nu ger han ett skämtsamt besked till Milan.
– Om du inte skriver på med mig för ytterligare ett år kommer jag inte att spela mer, säger han.

Zlatan Ibrahimovics start på säsongen är inget annat än helt makalös. Inför helgens omgång hade han på tre spelade matcher noterats för hela sex mål, och trots att svenskstjärnan tvingats stå över två matcher på grund av att ha testats positivt för coronaviruset så var han i ledning i skytteligan i Serie A.

Nya konstmålet

Och i helgen så fortsatte succén. I bortamötet mot Udinese så inledde Zlatan med att spela fram Franck Kessie som gjorde 1-0. Hemmalaget kunde dock kvittera i början av den andra halvleken, men i matchens slutskede så höll sig Ibrahimovic framme igen.

Zlatan Ibrahimovic, Milan
200729 Zlatan Ibrahimovic of AC Milan celebrates after scoring the third goal during the Serie A match between Sampdoria and Milan on July 29, 2020 in Genoa. Photo: Matteo Gribaudi / BILDBYRÅN

I en tilltrasslad situationen så hade svensken ryggen mot mål – men bjöd då på en cykelspark som gav träff på bollen, som letade sig hela vägen in i mål.

”Varför springa när du kan flyga?”, skrev Ibrahimovic själv om målet på Instagram.

Orden om framtiden

De senaste veckorna har rapporter pekat på att Milan vill förlänga kontraktet med Ibrahimovic, som går ut i sommar, redan nu, vilket skulle göra att han är kvar i klubben fram till 2022. Efter drömmålet i helgen, som alltså ledde till tre poäng, kommenterade han själv framtiden.

– När jag kom till Milan för sex månader sedan ville klubben att jag skulle skriva på ett längre kontrakt, men om jag ska vara ärlig bad jag om att bara skriva på ett halvår, säger han till Sky Italia, och fortsätter:

– Låt oss se hur jag är efter den här säsongen. Jag vill inte stå i vägen för Milan.

200921 Zlatan Ibrahimovic of AC Milan celebrates after scoring 1-0 during the Serie A game between AC Milan and Bologna on September 21, 2020 in Milano. Photo: Maurizio Borsari / BILDBYRÅN

Samtidigt skickade Ibrahimovic en skämtsam passning till sportchefen Paolo Maldini.

– Ett år i taget men om jag fortsätter på samma sätt säger jag till Paolo ”om du inte skriver på med mig för ytterligare ett år kommer jag inte att spela mer”…, säger stjärnan.

LÄS MER: Fotbollsvärlden i stor sorg: Nationalhjälten och klubbikonen död – blev bara 36 år gammal

Få våra nyhetsbrev!