Zlatan Ibrahimovics klockrena ord – efter otroliga succépremiären: ”Hade jag varit 20 år yngre så…”

Zlatan Ibrahimovic fortsätter att dominera.
I Serie A-premiären gjorde svensken matchens två enda mål.
– Jag är som Benjamin Button, säger han.

Många trodde att Zlatan Ibrahimovics tid i Europa och toppfotbollen var över när han flyttade till MLS. Men i vintras så gjorde svensken en smått sensationell återkomst till Milan – och han har visat vilken otrolig klass han fortfarande besitter.

Succépremiären

Under våren och sommaren var Ibrahimovics lagets bästa spelare, och svensken ledde laget från en mittenplats till Europa-platser i stort sett på egen hand. Och på måndagen så visade han att våren inte var någon tillfällighet.

200921 Zlatan Ibrahimovic of AC Milan during the Serie A game between AC Milan and Bologna on September 21, 2020 in Milano. Photo: Maurizio Borsari / BILDBYRÅN

Svensken behövde bara 35 minuter på sig i Serie A-premiären mot Bologna innan han distinkt nickade in ledningsmålet för Milan. I början av den andra halvleken gjorde ”Ibra” dessutom 2-0 från straffpunkten.

”Hade jag varit 20 år yngre…”

Milan vann matchen med 2-0 – och efteråt passade Ibrahimovic på att pika angående sin ålder.

– Vi vann matchen, men jag kunde ha gjort fler mål. Hade jag varit 20 år yngre hade jag gjort två till. Jag är inte gammal. Jag är som Benjamin Button: Jag föds gammal och dör ung. Nej men skämt åsido, det här var en bra laginsats. Vi är inte 100 procent där vi vill vara än, men det här bådar gott inför framtiden, säger han.

200921 Zlatan Ibrahimovic of AC Milan celebrates after scoring 1-0 during the Serie A game between AC Milan and Bologna on September 21, 2020 in Milano. Photo: Maurizio Borsari / BILDBYRÅN

Milan slutade sexa förra året, men i år finns förhoppningar om betydligt högre placeringar.

– Vår målsättning är att bli bättre än i fjol. Vi tar en match i taget. Vi spelar med självförtroende och går in i varje match som om det vore en cupfinal, säger ”Ibra”.

LÄS MER: Nu avslöjas Zlatans utbrott i landslaget – och stenhårda attackerna på lagkamraterna: ”Värsta jag varit med om”

Få våra nyhetsbrev!