Zlatan Ibrahimovics känslosamma ord om kärleken Helena Seger – öppnar upp om deras relation: ”Hon gav upp allt”

Zlatan Ibrahimovic har tagit farväl av spelarkarriären.
Han har dessutom blivit avtackad i det svenska landslaget.
Nu öppnar Zlatan upp om livet det nya livet och bekännelsen om kärleken Helena Seger.

Det var förra året som Zlatan Ibrahimovic satte punkt för sin mycket framgångsrika spelarkarriär. Han kommer bli ihågkommen som svensk fotbolls främsta spelare genom tiderna och en riktig världsstjärna ända ut i fingerspetsarna.

Zlatans karriär

Allting började i Malmö FF under slutet av 90-talet och ”Ibra” slog igenom som en supertalang som charmade hela Sverige. Därefter har han erövrat Europa och tillhört några av världens största klubbar i Ajax, Juventus, Inter, Barcelona, Milan, PSG och Manchester United.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Zlatan Ibrahimovic, Milan
240608 Zlatan Ibrahimović during a ceremony to honor his career after the international friendly football match between Sweden and Serbia on June 8, 2024 in Stockholm. Photo: Maxim Thoré / BILDBYRÅN / kod MT / JZ0536

Han fortsatte spela över sin 40-årsdag men förra hösten tog Zlatan det slutgiltiga beslutet att hänga upp skorna på den berömda hyllan för gott. Sedan dess har tagit klivet in i Milans klubborganisation som sportslig rådgivare åt ägargruppen RedBird.

Orden om Helena

För drygt en vecka sedan fick Ibrahimovic också sin stora avtackning på Friends arena från svenska landslaget. Och nu väntar ett nytt kapitel i livet för honom i en mer tillbakadragen roll, där han har lovat sin livspartner Helena Seger mer utrymme.
”Hon har redan gjort det klart för mig: ’När du slutar spela börjar jag jobba och då får du ta hand om det dagliga, som jag har gjort hittills’. Helena är tuff. Hade hon inte varit det skulle hon inte ha fascinerat mig och hon hade inte stått ut så länge vid min sida”, skriver Zlatan i sin egen bok ”Adrenalina”.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Zlatan Ibrahimovic, Helena Seger, Milan
230604 Zlatan Ibrahimovic of AC Milan with his wife Helena Seger ahead of the Serie A football match between AC Milan and Hellas Verona on June 4, 2023 in Milan. Photo: Matteo Gibraudi / BILDBYRÅN / kod XZ / XZ0108

Löftet är att den elva år äldre Helena ska kliva ut i arbetslivet igen och ta vid karriär, som blivit lidande av familjelivet och Zlatans fotbollskarriär.
– Om hon inte hade varit elva år äldre än mig, så hade hon inte stannat med mig. Men hon hade det tålamodet att stanna med mig, trots hur jag var i början. Hon hade även en egen karriär och behövde inte rida på min, berättar Ibrahimovic i en intervju med Youtube-programmet AB Talks.

LÄS MER: TV4-profilen Olof Lundh säger nu det alla egentligen tänker efter avtackningen till Zlatan Ibrahimovic: ”Det är ett tjänstefel”

Tillsammans har de sönerna Maximilian och Vincent som gått i pappas fotspår och spelar i Milans ungdomslag. Zlatan är så oerhört tacksam för att han haft Helena Seger vid sin sida och öppnar upp om deras relation.
– Hon hade sin karriär men hon gav upp den på grund av mig. Hon har gått igenom allt med mig, och hon har gett allt för mig och hon har även gett upp allt för mig. Det är… Hur ger jag tillbaka för det?, erkänner Zlatan i intervjun.
– Man kan inte ge mer tillbaka, jag kommer inte kunna komma upp till den nivån. För hon gav upp allt för mig, drömmar och allt man har.

Vad tycker du om Zlatan Ibrahimovics karriär? Dela artikeln och säg din åsikt!

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev