Zlatan Ibrahimovics helt oväntade svar – därför lade han ut bilden om svenska landslaget: ”Det var för att…”

Zlatan Ibrahimovic la ut en bild i landslagströja – och skapade jättedebatt i hela Sverige.
Nu avslöjar han varför.
– Det var för att irritera Sverige, säger han.

Zlatan Ibrahimovic har inte gjort en landslagsmatch sedan 2016, då han i samband med EM i Frankrike meddelade att han slutar att spela i Blågult. Efter det har svensken mestadels hållit till i USA – men vid årsskiftet återvände anfallaren till Europa för spel i Milan, där han gjort enorm succé.

Oväntade hinten

Framgången har lett att många röster har velat ha tillbaka superstjärnan i landslaget, framför allt till EM som spelas kommande sommar. Under hösten har ”Ibras” enorma storspel i Italien växlats upp till ännu en nivå, och mitt i succén så valde Ibrahimovic själv att spä på snacket om en återkomst till landslaget.

Zlatan Ibrahimovic, Sverige
Zlatan Ibrahimovic. FOTO: Twitter.

Förra veckan la han nämligen ut en bild på sociala medier i landslagströja, tillsammans med texten ”long time no see”. Många tolkade det som att en comeback i det svenska landslaget var nära, men när Janne Andersson bara två dagar senare presenterade sin trupp till de kommande Nations League-mötena – mot Kroatien och Portugal – så fanns inte anfallaren med.

Avslöjar nu anledningen

Under söndagen – efter Milans 2-2-match mot Verona, där Ibrahimovic gjorde ett av målen – så avslöjade han anledningen till att bilden lades upp.

– Varför jag lade ut den bilden? Det var bara för njutningens skull inför landslagens trupputtagningar, inte för att jag vill göra comeback i landslaget. Okej, det var för att irritera Sverige, säger han till italienska Sky.

Foto: Twitter

Janne Andersson menade, i samband med sin trupputtagning, att han inte haft någon kontakt med Ibrahimovic. Under åren som Andersson varit förbundskapten har Ibrahimovic dessutom, vid flertalet tillfällen, öppet kritiserat honom.

– Det är fyra och ett halvt år sedan han talade om för mig att han var färdig med sin landslagskarriär. För mig har det inneburit med honom, precis som ett antal andra spelare som förklarat samma sak, att jag har den största respekt för att man kan återhämta sig lite när landslagsuppehållen kommer. Är man med i landslaget ska man hem och prestera på högsta nivå igen och de som inte känner att den motivationen finns till 100 procent respekterar jag fullt ut. Därmed är frågan avklarad för mig, sa Andersson.

LÄS MER: När Ronaldinho lurade alla på planen genom att dricka vatten från motståndarmålvaktens flaska

Få våra nyhetsbrev!