När Ronaldinho lurade alla på planen genom att dricka vatten från motståndarmålvaktens flaska

Ronaldinho kunde verkligen göra allt på planen.
Men frågan är om inte hans bästa konststycke är den gången som han lurade bort ett helt lag.
Bara genom att dricka vatten från motståndarmålvaktens vattenflaska.

Ronaldinho kunde verkligen göra precis allt med en fotboll. Han var troligtvis den första fotbollsspelaren som verkligen blev viral på Internet tack vare sina störstsköna shower i bland andra Nikes reklamfilmer, och en stor anledning till att han gick hem, utöver bolltrillandet, var hans enorma karisma och smittsamma leende.

Otroligt geni

Men Ronaldinho var även, i sina bästa stunder, en magisk fotbollsspelare, och det har belönats för bland annat genom att vinna Ballon d’Or. Många hävdar att när Ronaldinho var som allra bäst, när han dominerade under glansdagarna i Barcelona, så har det inte funnits en bättre fotbollsspelare någonsin.

Ronaldinho
080810 OS 2008, Fotboll, Brasilien – Nya Zeeland: Ronaldinho, jubel. © Bildbyrån – Cop 72 SWEDEN ONLY

Ronaldinho kunde göra mål, spela fram, dribbla och hade alltid någonting extra att bjuda publiken på. Många minns honom framför allt för hans otroliga bollkonster, men frågan är om inte hans mest minnesvärda prestation faktiskt var en framspelning – som uppstod genom att brassen lurade ett helt lag, bara genom att dricka vatten ur motståndarmålvaktens vattenflasksa.

Makalösa tricket

2013, när Ronaldinhos äventyr i Europa var över och han hade återvänt till hemlandet Brasilien för spel i Atletico-MG, så mötte man det klassiska laget Sao Paolo, som då hade den legendariska målvakten Rogerio Ceni, känd för sina frisparkar(!), i mål. Under ett spelavbrott gick plötsligt Ronaldinho till motståndarmålet och smakade vatten – men det hela utvecklade sig till något som ingen hade förutspått.

Ronaldinho
060307 Fotboll, UEFA Champions League, Barcelona v Chelsea: Ronaldinho, Barcelona (Jubel) © Bildbyrån – Cop 58

Ronaldinho var vid tillfället offside med sisådär 20 meter, men då bollen gick ut till inkast så såg han sin chans. Man kan nämligen inte vara offside på inkast, någonting Ronaldinho snabbt uppfattade och han bad således om bollen, tog emot den – och servererade en lagkamrat fram till öppet mål.

Stjärnans förklaring

Målet godkändes, med rätta, men efteråt slog Ronaldinho fast att det inte var någonting planerat.

– Det var bara tur. Jag ville skölja ur munnen när jag såg att domaren satte igång spelet. Det var ingenting som jag planerade, sa han efteråt.

LÄS MER: När Henke Larsson löpte sig fri i straffområdet – och Ronaldinho bjöd på tidernas läckraste framspelning

Få våra nyhetsbrev!