När Henke Larsson löpte sig fri i straffområdet – och Ronaldinho bjöd på tidernas läckraste framspelning

Ronaldinho kunde göra allt med en boll.
Han har bjudit på några av de läckraste målen och framspelningarna någonsin.
Som den gången han bjöd Henrik Larsson på en fullständigt osannolik passning.

Många anser att när Ronaldinho var som bäst, under glansdagarna i Barcelona, så har ingen någonsin varit bättre. Brassen bjöd vecka in och vecka ut på makalösa prestationer och många av hans finter lever fortfarande kvar.

Spelade med Henke

Ronaldinho kunde helt enkelt göra allt med en fotboll – såväl dribblingar, mål, och kanske framför allt framspelningar. För Ronaldinho har verkligen gjort några av de läckraste assisterna och framspelningarna som skådats.

Ronaldinho
060307 Fotboll, UEFA Champions League, Barcelona v Chelsea: Ronaldinho, Barcelona (Jubel) © Bildbyrån – Cop 58

Och det är någonting som Henrik Larsson fått uppleva. Svensken spelade i Barcelona från 2004 till 2006, och fick dock chansen att spela med brassen, och de båda hade ett fruktat samarbete.

Omöjliga passningen

Som den gången då Ronaldinho höll på att göra tidernas kanske snyggaste assist – med en omöjlig passning till Henrik Larsson, som dock bommade. Det var i en match mot Celta Vigo som Ronaldinho tog emot en crossboll ute på vänsterkanten, och i samma rörelse som nedtagningen petade bollen förbi sin motståndare.

Foto: Skärmdump/Youtube

Han hittade därefter en lucka som ingen annan såg, fram till en framrusande Larsson. Svensken fick till avslutet helt okej, men målvakten Pinto (som sedan hamnade i just Barcelona) lyckades med nöd och näppe parera.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!