Zlatan Ibrahimovics helmäktiga Barcelona-rekord – som inte ens Robert Lewandowski kunde rå på

Robert Lewandowski är en av världens bästa anfallare.
Men när han kritade på för Barcelona fick han se sig slagen – av Zlatan Ibrahimovic.
Faktum är att den polske superstjärnan faktiskt inte ens var nära…

Robert Lewandowski har varit en av världens absolut bästa anfallare, och hans målfacit är rent och slätt makalöst imponerande. Polacken har vunnit i stort sett allt som går att vinna – men i ett område fick han se sig fullständigt krossad av en viss Zlatan Ibrahimovic.

Gratis inträde

Lewandowski, som under många år var Bundesligas stora målkung, gjorde en omtalad flytt till FC Barcelona. Det var under uppmärksammade former som Bayern München valde att sälja stjärnanfallaren till katalanerna, som då kom från en svag säsong och vad många såg som en stundande kris.

Polish forward Robert Lewandowski poses for the media during the official presentation after signing for FC Barcelona in Barcelona, Spain, Friday, Aug. 5, 2022. (AP Photo/Joan Monfort)

FC Barcelona var minst sagt stolta över att äntligen fått till sin stora drömvärvning, och det var många som ville ta sig till anrika Camp Nou för att hälsa honom välkommen. För att locka så många personer som möjligt valde Barcelona dessutom att göra inträdet helt gratis. Och visst blev det en braksuccé och snudd på smockat på läktarna.

LÄS MER: Skidikonens helt oväntade hyllning till Zlatan Ibrahimovic och Gunde Svan – som fick Northug att gå i taket: ”Vore dumt att…”

Enligt FC Barcelona så uppmättes den officiella publiksiffran under Lewandowskis offentliggörande till hela 59 026. En imponerande siffra, minst sagt, och faktiskt den näst högsta siffran som Barcelona någonsin haft när det kommer till spelarprestationer. Men det var en spelare som toppade Lewandowski.

090823 Fotboll, spansk, spanska supercupen, Barcelona: Zlatan Ibrahimovic, med medalj, skrattar, skratt. © Bildbyrån

När Zlatan Ibrahimovic anslöt till Barcelona 2009 så kom hela 60 000 supportrar till Camp Nou för att hälsa svensken välkommen. Rekordet står sig alltså än i dag – trots att det numera är gratis inträde på sådana händelser, vilket det inte var när Ibrahimovic presenterades. Det säger en hel del om hans stjärnglans, och hur sugna folk var på att faktiskt se honom i en Barcelona-tröja för allra första gången. 

LÄS MER: Glenn Hyséns stora bekännelse om Zlatan och hur han hoppades att det skulle gå ”åt helvete”