Zlatan Ibrahimovics helgalna krav till PSG – det begärde svensken för att lämna Milan: ”Vi lägger till…”

Zlatan Ibrahimovic var en av PSG:s första prestigevärvningar.
Och det var inte lätt att övertyga svensken – det avslöjar ”Ibra” i sin nya bok.
”Jag ber om allt jag kan komma på i stunden”, berättar Zlatan.

Den franska klubben fick nya ägare och gav sig direkt ut på marknaden efter världsspelare. Zlatan Ibrahimovic var en av PSG första riktigt stora värvningar, och det krävdes mycket för att ta honom till Frankrike.

”Ber om allt”

Paris Saint-Germains nya ägare lovade spelare av yppersta världsklass, och skyltade med en enorm pengasäck. I sin nya bok, ”Adrenalina”, ger den i dag 40-årige svensken en unik inblick i hur han värvades till klubben sommaren 2012.

”Ibra” beskriver hur hans agent, Mino Raiola, förklarade för honom om PSG:s framtidsplaner och hur de ska ta sig till världstoppen. Inte hur mycket pengar de har, som kanske är ett mer vanligt drag för att locka över en spelare.

211108 Zlatan Ibrahimovic of the Swedish national football team during a press conference on November 8, 2021 in Stockholm. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN

”I ett kontrakt lägger man vanligen in själva arvodessumman och någon bonus också: ett boende, ett visst antal resor och såna saker. Jag tänker efter en stund och svarar: Jag vill ha de här pengarna och sedan det här, det här, och också det här.”, berättar Zlatan i boken.

”Jag ber om allt jag kan komma på i stunden.”, fortsätter han.

Osannolika kravet

Zlatan Ibrahimovic berättar att hans strategi var att sätta priset högt så att PSG måste säga, i stället för att behöva göra det själv. Sagt och gjort. Han beskriver hur Mino Raiola fyller en hel sida med massa bonusar.

Då kommer Mino Raiola med ytterligare en ”bonus”:

”Vill du inte ha en cykel också för att kunna åka runt inne i stan?”

Varpå Zlatan svarar:

”Bra där! Vi lägger till en cykel också”.

140517 Zlatan Ibrahimovic, Paris Saint Germain under en fotbollsmatch i Ligue 1 mellan Paris Saint-Germain och Montpellier den 17 maj 2014 i Paris. Foto: Niklas Larsson / BILDBYRÅN

Knappt en halvtimme senare meddelar Mino Raiola att Leonardo (PSG:s tidigare sportchef) har accepterat samtliga av Zlatans krav. Inklusive cykeln.

”I det läget var jag tvungen att åka till Paris. Jag hade gett mitt ord och det väger tyngre än ett skrivet kontrakt.”, skriver Zlatan.

LÄS MER: Zlatans ilska mot småbarnsföräldrar – därför lägger stjärnan inte ut bilder på sina barn: ”De förstår inte…”

Få våra nyhetsbrev!