Zlatan Ibrahimovics grova attack mot förbundskaptenen Janne Andersson: ”Förstör det jag byggt upp”

Zlatan Ibrahimovics grova attack mot förbundskaptenen Janne Andersson: ”Förstör det jag byggt upp”

.

Zlatan Ibrahimovic går till attack mot Janne Andersson.
I en intervju med Expressen menar ”Ibra” att förbundskaptenen ”förstör allt han byggt upp i svensk fotboll”.
– När jag såg den första samlingen var det som att någon skickade ett meddelande: Det Zlatan har gjort, det Zlatan står för, det är inte okej här, säger han. 

Under tisdagen avtäcks Zlatan Ibrahimovics, Sveriges enligt många bästa fotbollsspelare genom tiderna, staty i Malmö.

Inför händelsen så har svensken intervjuats av Expressen – och där håller han inte tillbaka i sin kritik mot förbundskaptenen Janne Andersson.

Attacken mot Janne

I en oväntat attack menar Zlatan Ibrahimovic att Janne Andersson medvetet valt bort spelare med invandrarbakgrund.

Janne Andersson fick tidigt under sin tid som förbundskapten frågor om det, och journalisten Erik Niva lyfte frågan med motiveringen att truppen, under våren 2017, innehöll ”markant färre spelare med utomnordisk bakgrund” än vad Erik Hamréns gjorde.

– Slumpen. Det finns ingen plan eller tanke. Jag tar ut dem som jag tycker är bäst lämpade att vara med. Jag har inte reflekterat över det själv, jag har inget svar på det. Jag måste smaka på den, sa Janne Andersson då.

Zlatan Ibrahimovic
180330 Zlatan Ibrahimovic under en presskonferens med MLS-laget LA Galaxy den 30 mars 2018 i Los Angeles.
Foto: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / 87668

Zlatan Ibrahimovic instämmer i kritiken.

– Det var det som hände. Om det är så eller inte vet jag inte, men det var det som hände. Först ingen med annan bakgrund. Får frågan. Bajsar på sig. Sedan kommer det med fler. Då förstör han det jag själv har byggt upp i 20 år. Om det är något han står för, då ska han stå för det och inte ändra sig för att en fråga kommer upp. Inte för att man blir smutskastad av media, utan du ska stå för det du gör. Men det ändrade hela hans åsikt. Men vi står alla för olika saker, säger han till Expressen.

”Det är en sekt”

Zlatan Ibrahimovic, som slutade i landslaget 2016, menar att han tagit upp ämnet med kontakter på förbundet.

– Efter första samlingen tog jag upp det och sa: Ser inte det här konstigt ut? Laget? Jag menar, det handlar inte om att det ska vara spelare med en annan bakgrund för sakens skull, såklart inte, det är inte det. Men du ska vara med i landslaget för att du förtjänar att vara med i landslaget och för att du är en bra fotbollsspelare. Men när jag såg den första samlingen var det som att någon skickade ett meddelande: Det Zlatan har gjort, det Zlatan står för, det är inte okej här.

Sverige, landslaget
190610 Head coach Janne Andersson of Sweden ahead of the UEFA Euro Qualifier football match between Spain and Sweden on June 10, 2019 in Madrid.
Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / 87972

Zlatan Ibrahimovic menar att det är sektliknande.

– Jag vet inte, det känns som om Sverige… nu på slutet har det hänt något. Isak har kommit in i bilden. Tankovic har kommit in i bilden. Annars ser det ut lite som innan jag kom in. Det är en sekt, och den sekten stannar kvar hela tiden även om det finns bättre spelare där ute. Man vägrar byta ut det som är i grytan. Man använder samma sak varje dag. Man fastnar där och förlitar sig på spelarna man har, säger han.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!

LÄS MER: Tobias Hysén avslöjar jätteilskan – efter pappa Glenns stora svek: ”Jag skällde ut honom när han var bakfull”

Elias Pettersson är på allas läppar efter uttalandet – skapar nu stor förvirring i kanadensisk tv