Zlatan Ibrahimovic öppnar upp sitt stora hjärta med ärliga orden om barnidrott som alla borde höra

Zlatan Ibrahimovic öppnar upp sitt stora hjärta med ärliga orden om barnidrott som alla borde höra

Zlatan Ibrahimovic är en gigant inom svensk fotboll.
Och så många ungdomar har ”Ibra” som sin stora idol.
Därför bör alla lyssna på vad han har att säga till alla barn som spelar fotboll.

Det finns väldigt få som kan mäta sig med Zlatan Ibrahimovics storhet i fotbolls-Sverige. Han slog igenom som en supertalang i början av 2000-talet och har sedan dess hållit i ända till 2023 i världsfotbollen.

Zlatans karriär

Genom åren har han spelat för några av världens största klubbar och påverkat så många, många människor. En hel drös unga svenskar har vuxit upp med ”Ibra” som sin stora idol och följt honom genom hela karriären.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Barn, fotboll
220828 Barn spelar fotboll under ungdomscupen Ånäscupen den 28 augusti 2022 i Kovland. Foto: Mats Andersson / BILDBYRÅN / COP 280 / MZ0023

Det stora genombrottet kom i Malmö FF, sedan blev det rekordflytt utomlands till Ajax i Nederländerna, därefter vidare till Italien och spel i jätteklubbarna Juventus och Inter, ny flytt till Barcelona och Spanien, sedan tillbaka till Italien och Milan, vidare till PSG och Frankrike, nästa anhalt blev Manchester United i England och sedan till Los Angeles Galaxy i USA och så återigen tillbaka till Milan. Det har varit en lång och framgångsrik karriär för evighetsmaskinen som hela tiden lyckats hålla sig aktuell.

LÄS MER: Ikonen Nils Liedholms avgörande drag för en ung Zlatan Ibrahimovic – som hade kunnat förändra allt

Ibrahimovics ord

Vid sidan av fotbollen har Zlatan också skapat en hel del rubriker och debatt för sina kontroversiella åsikter och starka uttalanden. Många gånger har han kritiserats för sina ord och alldeles för ofta är det svårt att veta om han pratar ärligt eller har en baktanke med sina utspel.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Zlatan Ibrahimovic, fotboll
Zlatan Ibrahimovic öppnar upp i en intervju med SVT. FOTO: Facebook

Men vi glömmer aldrig när han pratade rakt från hjärtat i en intervju med Lilla Aktuellt och sa de mest respektfulla orden om barnidrott. Det här är verkligen ord som alla fotbollsföräldrar måste få höra, se videon här nedanför.
– Alla ska ha kul. I mitt fall, på den nivån, är det något helt annat. Men när det gäller kids så ska ingen få vara utanför. Alla ska känna sig välkomna, alla ska ha lika kul. Det finns inte att någon ska känna sig annorlunda, säger Zlatan till SVT-programmet.

LÄS MER: När Zlatan fick norrmännen att slita av sig lusekoftorna i ilska och blev avskydd i hela landet: ”En arrogant skithög”

Ibra fortsätter sitt resonemang med att tänka tillbaka på sin egen uppväxt.
– Alla är lika viktiga och det ska vara lika villkor för allihopa. Möjligheterna ska finnas för alla, jag vet själv vad jag har gått igenom. Det ska inte existera att någon känner sig utanför. Det finns, men det ska inte finnas, säger han i intevjun, som du kan se här nedanför.

Vad tycker du om Zlatans så viktiga ord? Dela artikeln och säg din åsikt!

Se videon:

Han har ett varmt hjärta Zlatan Ibrahimovic. ❤ Se hela Lilla Aktuellts intervju i SVT Play! Här: http://www.svtplay.se/lilla-aktuellt-traffar-zlatan

Posted by SVT on Wednesday, December 7, 2016