Zlatan Ibrahimovic förlänger med Milan – så otroligt mycket kommer stjärnan tjäna det kommande året

Zlatan Ibrahimovic förlänger med Milan.
Och behåller sin drömlön.
– Det här är mitt hem, säger svenskstjärnan.

Zlatan Ibrahimovic visade redan under förra våren att han fortfarande håller allra högsta klass, då han direkt i återkomsten i Milan gjorde stordåd. Många var tveksamma om han skulle kunna leverera på samma sätt under ytterligare en hel säsong, men svensken har verkligen visat alla tvivlare fel.

Förlänger kontraktet

Stjärnan har visserligen missat en hel del matcher på grund av coronaviruset och skador, men under de 17 ligamatcher han spelat så har han svarat för sanslösa 15 mål. Det dessutom som 39-åring(!), i en av världens tuffaste ligor och allra mest anrika klubbar. Men det är inte bara för målen som Ibrahimovic gjort avtryck.

Zlatan Ibrahimovic, Sverige
210328 Zlatan Ibrahimovic of Sweden during the press conference after the FIFA World Cup Qualifier football match between Kosovo and Sweden on March 28, 2021 in Pristina. Photo: Ludvig Thunman / BILDBYRÅN / kod LT / LT0140

Ibrahimovic har kanske framför allt hyllats för sina ledaregenskaper både på och vid sidan av planen, och hur han tar hand om lagets unga spelare och verkligen tagit en stor roll i gruppen och truppen. Nu kommer beskedet att Ibrahimovic blir kvar i den absoluta toppen av europeisk fotboll ytterligare ett år. Efter mängder av spekulationer och rykten så blev det under torsdagen officiellt att han förlänger sitt kontrakt.

”Är väldigt lycklig”

Det nya kontraktet går ut under sommaren 22, när Ibrahimovic alltså är 40 år gammal.

– Jag är väldigt lycklig. Jag har väntat på den här dagen. Det viktigaste är att jag får stanna i ett år till. Jag har alltid sagt att det känns som hemma när jag spelar i AC Milan. Hade jag kunnat hade jag stannat här i resten av mitt liv, säger Ibrahimovic i samband med offentliggörandet.

Zlatan Ibrahimovic, Milan
200921 Zlatan Ibrahimovic of AC Milan during the Serie A game between AC Milan and Bologna on September 21, 2020 in Milano. Photo: Maurizio Borsari / BILDBYRÅN

Ibrahimovic kommer enligt uppgifter i Italien att behålla sin lön, på cirka 70 miljoner kronor. En hyfsad årslön, med andra ord, för Ibrahimovic som under det här året även gjort en bejublad comeback i det svenska landslaget. Just nu är anfallaren skadad, men är han bara frisk är han given i startelvan då Sverige spelar EM i sommar. Och med det nya kontraktet så är heller inte spel i VM, 2022, helt uteslutet.

LÄS MER: Svenskproffset fick rött kort efter pungspark – nu stängs domaren av på livstid(!)

Få våra nyhetsbrev!