Svenskproffset fick rött kort efter pungspark – nu stängs domaren av på livstid(!)

Jättetalangen Armin Gigovic fick rött kort, bland annat efter en pungspark.
Nu straffas domaren(!).
Efter flera misstag stängs han av från den ryska ligan – för alltid.

Det finns dåliga domarinsatser, och så finns det den som domaren Mikhail Vilkov stod för i helgens ligamatch i den ryska ligan. Ofta hamnar domarna i fokus även i Sverige och Allsvenskan, men det är sällan som kritiken från spelare och supportrar leder till några större konsekvenser, och ofta tas domarna i försvar från ”högre ort”.

Svensken utvisad

Men i Ryssland är läget annorlunda, och där kostar det verkligen att göra misstag. I helgen så hamnade svensken Armin Gigovic, den 19-årige supertalangen som värvades från Helsingborg förra året, i rejält fokus då han fick ett rött kort, men efteråt handlade eftersnacket om något helt annat.

Foto: Youtube

Gigovic spelade från start för sitt Rostov, i matchen mot Lokomotiv Moskva, och fick i den första halvleken gult kort efter att ha sparkat en motståndare rakt i skrevet. Det var inget snack om den varningen, men i den andra halvleken så fick Gigovic en andra ostskiva, vilket alltså resulterade i rött kort. Det andra gula kortet var, enligt samstämmiga tittare, ordentligt tveksamt och efter utvisningen kunde Lokomotiv Moskva dra ifrån ytterligare.

Stängs av – för alltid

I Ryssland har efterspelet till matchen bara handlat om domaren Mikhail Vilkov. Enligt Fotbollskanalen så stod domaren för flera tveksamma domslut – han ska bland annat ha missat att visa ut en spelare som fick sitt andra gula kort och delat ut en tveksam straff – och straffas nu stenhårt.

Foto: Youtube

Efter Gigovics tveksamma röda kort, och de övriga tveksamma situationerna, så ska Mikhail Vilkov nu ha blivit av med alla sina uppdrag för alltid. Fotbollskanalen skriver att den ryska domarkommittén beslutat sig för att stänga av domaren för alltid. Värt att tillägga är dock att domaren ska ha stått för flera tveksamma insatser tidigare, och hade inte dömt en match på nio omgångar innan helgens haveri.

Se höjdpunkter och det röda kortet här:

LÄS MER: José Mourinho högaktuell för nytt jobb efter Tottenham – redan i kontakt med storklubben: ”Ingen paus”

Få våra nyhetsbrev!