José Mourinho högaktuell för nytt jobb efter Tottenham – redan i kontakt med storklubben: ”Ingen paus”

José Mourinho fick lämna Tottenham till slut.
Nu uppges han redan ha ny klubbadress på gång.
Portugisen är redan i kontakt med en storklubb, enligt sajten todofichajes.com.

När det blåste som allra mest runt Super League och Premier League-storklubbarna kom även en annan stor nyhet. På måndagen fick José Mourinho efter en rad svaga resultat den senaste tiden.

Mourinho out

Tottenhams klubbledning och ordförande Daniel Levy i spetsen fruktade för en spelarflykt i sommar och valde att agera omgående genom att sparka Mourinho efter bara 1,5 år som tränare för ”Spurs”.

José Mourinho, Tottenham
170730 Manchester Uniteds tränare Jose Mourinho inför träningsmatchen i fotboll mellan Vålerengen och Manchester United den 30 juli 2017 i Oslo. Foto: Jon Olav Nesvold / BILDBYRÅN

Ny tränare blev istället förre Tottenhamspelaren Ryan Mason som fungerar som interimlösning för resten av säsongen. Samtidigt som PL-klubben letar efter en ny huvudtränare till kommande säsong.

Letar nytt jobb

För Mourinho blir det att leta ny klubb igen. Efter tränaruppdrag i Porto, Chelsea, Inter, Real Madrid, Chelsea igen, Manchester United och Tottenham är 58-åringen återigen klubblös.

”The Special One”, som han kallas, är även öppen med att han inte behöver något uppehåll efter Tottenhamtiden utan vill hitta ett nytt tränarjobb så snabbt som möjligt.
– Det finns inget behov av en paus eller att ladda batterierna. Jag är alltid i fotbollen, sa han själv under tisdagen.

José Mourinho, Tottenham
180305 José Mourinho, coach of Manchester United, ahead of the Premier League match between Crystal Palace and Manchester United on March 5, 2018 in London. Photo: Jon Olav Nesvold / BILDBYRÅN / kod JE / 160211

Nu kommer rapporterar om att Mourinho inte alls behöver vänta särskilt länge på ett nytt uppdrag. Fotbollssajten todofichajes.com uppger att en storklubb redan hört av sig till portugisiske demontränaren.

Storklubb jagar

Det handlar om klassiska laget Valencia, som sladdar rejält i La Liga-tabellen och behöver en rejäl uppryckning för att återvända till toppen igen. Spanska klubben är en slumrande jätte för närvarande och kan bli ett perfekt projekt för Mourinho att bygga upp.

Valencias ägare Peter Lim vill ta tillbaka klubben till yppersta världseliten igen och tidigare dagar under början av 2000-talet med två raka Champions League-finaler. Därför har han redan varit i kontakt med Mourinhos agent Jorge Mendes för att få till en snabb överenskommelse.

Valencia ligger just nu på en 14:e plats i La Liga, bara åtta poäng från nedflyttningsplatsen med en match mer spelad. Lagets nuvarande tränare är Javi Gracia.

Var vill du se José Mourinho här näst? Dela artikeln och berätta din åsikt!

LÄS MER: Hemliga förklaringen: Därför drar sig PL-giganterna ur Super League – avgörande detaljen har avslöjats

Få våra nyhetsbrev!