Zlatan i blåsväder – hårda kritiken efter läckta bilden: ”Det är väldigt allvarligt”

Röd zon i Italien, över 300 döda i covid-19 om dagen.
Då fångades Zlatan på bild.
– Det blev stor uppståndelse i Italien, säger Italienkorrespondenten Jennifer Wegerup i SVT:s ”Morgonstudion”.

Zlatan Ibrahimovic har skapat rubriker både på och utanför planen under hela sin karriär. Nu har det hänt igen.

Zlatan i blåsväder

Det började i lördags då 39-åringen blev utvisad för snack med domaren i Milans match mot Parma. Men rubrikerna skulle inte ta slut där.

Zlatan Ibrahimovic, Milan
210221 Milans Zlatan Ibrahimovic under fotbollsmatchen i Serie A mellan Milan och Inter den 21 februari 2021 i Milano. Foto: Matteo Gribaudi / BILDBYRÅN

I söndags sågs han nämligen på en restaurang i den hårt ansatta regionen Lombardiet. Läget i Italien är kritiskt men det stoppade inte Milan-stjärnan Zlatan Ibrahimovic att besöka en restaurang för ett möte över ett glas vin.

Zlatans möte

Det är italienska Fanpage.it som rapporterar om att den svenske stjärnan suttit på restaurang tillsammans med tre andra.
– Det blir ju svårt för honom. Han har varit frontfigur i regionen Lombardiet, och varit med i en reklamkampanj där han uppmanat folk att bära munskydd och respektera pandemin, så det rimmar väldigt illa med det här, säger Italienkorrespondenten och Expressenjournalisten Jennifer Wegerup i SVT:s Morgonstudion.

Zlatan Ibrahimovic, Milan
Zlatan Ibrahimovic. FOTO: Twitter.

Tano Simonato äger restaurangen och enligt honom var Zlatan där för ett möte. 
– Vi var där ett par timmar och sedan åkte de hem. De åt ingen lunch. Vi drack bara ett glas vin, säger han enligt den italienska sajten Fanpage.it.

”Väldigt allvarligt”

Det är fortsatt hårda restriktioner i landet och det är förbjudet att äta ute på restaurang. Du får endast gå ut när du behöver göra det allra nödvändigaste.

Böter väntar om man bryter mot restriktionerna. Händelsen har blivit en stor snackis i Italien.
– Det blev stor uppståndelse i Italien. Restaurangägaren anklagas för att ha öppnat upp för sina vänner, och de hävdar att de inte åt. Men det spelar egentligen ingen roll. De sitter där och dricker vin och ses i lockdown-läge och det är väldigt allvarligt, inte minst med tanke på det smittoläge som fortfarande råder i Italien, säger Italienkorrespondenten Wegerup i SVT:s Morgonstudion.

Zlatan missade flera matcher i höstas på grund av att han var smittad av covid-19.

Borde Zlatan bötfällas för sitt besök på restaurangen? Dela artikeln och säg din åsikt!

LÄS MER: Här är det olämpliga ordet till domaren som gav Zlatan rött kort: ”En idiotisk grej”

Få våra nyhetsbrev!