Zlatan bryter tystnaden om framtiden – mitt under tuffa coronakrisen: ”Det går före allt…”

Zlatan Ibrahimovic har redan lämnat Italien på grund av coronaviruset.
Nu är den stora frågan om han faktiskt lämnat landet för gott.
– Vi får se, det händer något nytt varje dag, säger han till SvD.

Återkomsten till Milan blev bara två månader kort för Zlatan Ibrahimovic innan Serie A pausades på grund av coronaviruset. Och med tanke på hur kritisk situationen är i Italien är det högst osäkert om det kommer spelas någon mer fotboll den här säsongen.

Zlatan i karantän

Efter coronavirusets utbrott valde Zlatan att fly landet och återvända till Sverige för att sitta i karantän i hemlandet.
– Det började sprida sig till fotbollen, de stängde ner hela träningsanläggningen, vi fick inte röra oss ute. Det är tragiskt att fotbollsligorna stänger ner, men vi måste respektera systemet och ha tålamod. De måste hitta en lösning som är bra för hela samhället. Hälsan går före allt det sportsliga, säger han i en intervju med Svenska Dagbladet.

Zlatan Ibrahimovic, Milan
200209 Zlatan Ibrahimovic of Milan looks dejected during the Serie A match between Inter and Milan on February 9, 2020 in Milano. Photo: Petter Arvidson / BILDBYRÅN / kod PA / 92444

Senaste veckorna har det skrivits en hel del om Zlatan och hans ovissa framtid i Milan. Kontraktet går ut 30 juni och många spekulerar nu i att ”Ibra” redan kan ha gjort sin sista match i den rödsvarta tröjan.

Ibra om framtiden

För italienska medier har blivit mer och mer övertygade om att 38-åringen inte kommer att utnyttja optionsåret i kontraktet. Och därmed tacka nej till ytterligare en säsong i AC Milan.

Zlatan Ibrahimovic, Milan
200209 Zlatan Ibrahimovic of Milan during the Serie A match between Inter and Milan on February 9, 2020 in Milano. Photo: Petter Arvidson / BILDBYRÅN / kod PA / 92444

Senast i går rapporterade trovärdiga Gazzetta dello Sport att Zlatan faktiskt överväger att lägga ned spelarkarriären helt och hållet i sommar. Nu bryter svensken tystnaden om den osäkra framtiden.
– Vi får se, jag vet inte ens själv vad jag vill, det händer något nytt varje dag. Vem hade kunnat förutspå det här med corona? Vi måste bara försöka leva och njuta av livet. Inte oroa oss för mycket. Jag har en familj att ta hand om, mår de bra så mår jag bra, säger han till dagstidningen.

Spel i Hammarby?

Det har även ryktats om att Zlatan funderar på att inleda en tränarkarriär till kommande säsong. Samtidigt så är han fortsatt delägare i allsvenska Hammarby IF och här finns även sensationella rykten om att han skulle spel för Bajen.

Just nu befinner sig Ibrahimovic i Stockholm med familjen. Men oavsett vad som händer framöver för svenske stjärnanfallaren så kan han ändå slå fast att han inte kommer att spela för Hammarby.
– Jag vill lära mig något nytt om fotboll från en annan vinkel. Jag kommer vara med och bidra från sidan, inte på fotbollsplan, säger han i intervjun.

LÄS MER: Italienska framtidsbeskedet om Zlatan – efter alla skrällrykten: ”Låt oss ta död på drömmen…”