Italienska framtidsbeskedet om Zlatan – efter alla skrällrykten: ”Låt oss ta död på drömmen…”

Det ryktades om en rejäl skrällövergång för Zlatan Ibrahimovic.
Men nu ger Serie C-klubben Monza helt upp sin dröm.
– Det är en effekt av coronaviruset, säger klubbdirektören Adriano Galliani.

Redan i vintras när Zlatan Ibrahimovic valde att lämna Los Angeles Galaxy för Milan så fanns det konkret intresse. Oväntat nog så försökte även Serie C-klubben Monza värva svenske 38-åringen.

Besked om Zlatan

Men de misslyckades och ”Ibra” valde istället att återvända till Milan igen. Sedan dess har Monza varit helt öppna med att man vill värva Zlatan i sommar istället.

Zlatan Ibrahimovic, Milan
200128 Zlatan Ibrahimovic of Milan ahead of the Italian Cup Quarter Final game between Milan and Torino on January 28, 2020 in Milano. Photo: Daniele Buffa / Bildbyrån

Men nu dör även det hoppet för laget som leder Serie C överlägset och är på rejäl uppgång.
– Låt oss ta död på drömmen om Ibra. Misslyckandet med att få hit honom är en av effekterna som coronaviruset lett till, säger klubbdirektören Adriano Galliani till italienska Corriere della Sera.

Ingen drömvärvning

Den stora anledningen till att man drar tillbaka sina försök att lyckas med värvningsbomben är osäkerheten som råder i Italien just nu.
– Med anledning av den globala kris som råder samt osäkerheten rörande omstarten av ligan och starten av nästa säsong, så rinner det här projektet ut i sanden, säger Galliani till tidningen.

Zlatan Ibrahimovic, Milan
200124 Zlatan Ibrahimovic of Milan during the Serie A game between Brescia and Milan on January 24, 2020 in Milano. Photo: Matteo Gribaudi / Bildbyrån

Monza styrs av Milans förra ägare Silvio Berlusconi och självklart har han utsett förre Milanchefen Adriano Galliani till sin nya operativa chef i klubben. Men det blir alltså ingen återförening för Berlusconi, Galliani och Ibrahimovic.

Zlatan har just nu ett utgående kontrakt med Milan som tar slut i sommar. Tidigare har det ryktats om att stjärnsvensken kan nobba en förlängning och istället avsluta spelarkarriären för att påbörja en tränarkarriär.

LÄS MER: Zlatan väljer sin favoritspelare just nu – och nobbar både Messi och Ronaldo: ”Han sticker ut”