Zlatan bryter tystnaden om framtiden – här är första orden om oväntade flytten: ”Bomben exploderar”

Mycket talar för att Zlatan Ibrahimovic lämnar Milan.
Nu bryter ”Ibra” själv tystnaden om sin egen framtid.
Och avslöjar tankarna om den oväntade flytten.

Trots att han blivit 41 år gammal verkar Zlatan Ibrahimovic inte ha några särskilda planer på att lägga ned spelarkarriären. Även fast den senaste säsongen har varit rejält plågad av skadeproblem så glöder fortfarande en eld inom honom.

Zlatans framtid

Den stora frågan är bara vad ”Ibra” ska göra och var han ska spela. Nuvarande kontraktet med Milan går ut i sommar och enligt italienska medier verkar de rödsvarta inte så intresserade av att förlänga med ytterligare ett år.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Zlatan Ibrahimovic, Milan
230218 Zlatan Ibrahimovic of AC Milan during the Serie A football match between Monza and Milan on February 18, 2023 in Monza. Photo: Matteo Gibraudi / BILDBYRÅN / kod XZ / XZ0108

Därför har spekulationer växt om en ny klubbadress och samstämmiga källor pekar ut den oväntade klubben Monza som nästa anhalt i den långa och framgångsrika karriären. Nu bryter Zlatan själv tystnaden om sin egen framtid och ger sina första ord om värvningsryktet.

LÄS MER: Zlatan säger det mest förbjudna rakt framför Cristiano Ronaldo och får sedan äta upp varenda ord

Ibrahimovics ord

Han är verkligen tydlig med att det absolut inte är färdigspelat.
– Jag är inte den som slutar. Jag tror fortfarande att jag har mer att ge, men det måste också finnas glädje i det man gör. Om jag funderar på att lägga av? Nä, jag tror inte det. Om jag måste fortsätta spela? Det tror jag, säger Zlatan i en ny intervju med italienska tidningen La Gazzetta dello Sport.
– Men jag måste hitta en balans, precis som i livet. Om man inte har lugn och stabilitet blir man en bomb – och bomber exploderar till slut.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Zlatan Ibrahimovic, Milan
230210 Zlatan Ibrahimovic of Milan during the Serie A football match between Milan and Torino on February 10, 2023 in Milan. Foto: Image Photo / COP 290 / MIL1002

Därefter avslöjar Ibrahimovic att Monzas ordförande Adriano Galliani, som är Silvio Berlusconis högra hand och styrde Milan förut, verkligen försöker att övertala svensken.
– Galliani har ringt mig varje dag under tre år. Han säger till mig att Monza är vackert och att ett kontrakt ligger redo för mig på bordet. Men vi är inte där än. Jag är en Milan-spelare och jag är stolt över det, säger Zlatan i intervjun.

LÄS MER: Avslöjar nu det oväntade erbjudandet för Zlatan – kan göra chockartat steg inom fotbollen

Zlatan får även bemöta om det blir något mer med Milan och vad som händer på den fronten i förhandlingsläget.
– Jag trivs bra i Milan och Milano är mitt hem. Vad det gäller mitt kontrakt så vet jag ingenting. Förra året sa jag till Paolo (Maldini, sportchefen) att ”det är upp till dig”. Sedan kom ett papper som jag skrev på. Men jag vet inte vad som står på det (nu). Kanske blir det ytterligare ett år. Det räcker för mig att veta att jag är en Milan-spelare, då vet jag vad jag ska göra. Resten bryr jag mig inte om, säger han till italienska tidningen.

Vad tror du Zlatan gör nästa säsong? Dela artikeln och säg din åsikt!