Zlatan bryter tystnaden – med sina första ord efter omtalade VM-nobben

I går kom beskedet som alla väntat på.
Det blir inget VM för Zlatan Ibrahimovic.
– Sverige är bättre utan mig, säger han till tidningen Univision.

Efter alla spekulationer, rykten, utspel och besked så kom i går det slutliga svaret. När Svenska Fotbollförbundet gick ut med ett definitivt besked: Zlatan Ibrahimovic kommer inte spela VM.
– Jag pratade med Zlatan i tisdags. Han meddelade att han inte ändrat sig angående landslagsspel – det är nej som gäller, bekräftade landslagschefen Lasse Richt.

Zlatan bryter tystnaden

I natt kom sedan nästa bekräftelse när Zlatan bröt tystnaden och berättade öppet om varför han inte kommer att spela sommarens mästerskap.
– Jag har inte läst de svenska tidningarna än, på grund av tidsskillnaden, så jag får ta det sen. Men det är som jag har sagt förut: Jag är inte en del av det svenska landslaget och så har det varit i snart två år, säger han till mexikanske reportern John E. Rojas på tidningen Univision efter Los Angeles Galaxys träning.

Men Ibra ska ändå till VM

Zlatan har tidigare varit väldigt bestämd att han ska till VM i sommar. Men hittills har det varit lite otydligt om det är för att spela eller inte. Nu vet vi alla svaret att han inte åker till Ryssland för att representera Sverige på planen men han är ändå bestämd att han ska åka.
– Jag ska till VM, det har jag sagt hela tiden, säger ”Ibra” till Univision.

Sedan kommer även frågan om det är för att vara tv-expert eller inte.
– Nej, spelare som åker dit som tv-experter är spelare som söker uppmärksamhet. Jag behöver inte uppmärksamheten, säger han och svarar även på hur han ska ta sig dit.
– Jag flyger. Jag har ett flygplan, så jag flyger dit.

”Sverige är favorit i VM”

Om Zlatan ska till VM eller inte har varit en lång följetong ända sedan Sverige slog Italien och kvalificerade sig till mästerskapet. Något som inte direkt stört stjärnsvensken.
– Folk håller på och snackar om VM eller inte, de borde vara glada över att jag över huvud taget spelar, säger Zlatan.

Sedan kommer den sista passningen till landslagsledningen, hela svenska folket och alla kritiker när den mexikanske reportern frågar om Sveriges chanser i fotbolls-VM – utan honom.
– Nej, jag tycker Sverige är favorit i VM eftersom de är bättre utan Zlatan…

Dela artikeln för att säga vad du tycker om det här!

LÄS MER: Allt du behöver veta om fotbolls-VM 2018!

BEKRÄFTAT: Zlatan Ibrahimovic tackar nej till VM i Ryssland 2018

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);