Zlatan avslöjar hemliga samtalen med Mourinho – och varför han lämnade Man United

Zlatan Ibrahimovic kom aldrig riktigt tillbaka efter knäskadan – och nu avslöjar svensken de hemliga samtalen med Uniteds tränare José Mourinho.
– Jag kände mig inte bekväm när jag kom tillbaka till United, säger Zlatan i en TV4-intervju.

Våren 2017, i en Europa League-match mot Anderlecht, kunde Zlatan Ibrahimovics karriär ha tagit slut. Svensken trasade sönder knäet och en lång rehabilitering väntade.

Pratade med Mourinho

Många trodde att svensken inte skulle komma tillbaka. Men till slut var Zlatan tillbaka i den röda United-tröjan, redo att återuppta karriären.

Men den sista tiden i United blev inte vad han hade hoppats på. Och nu avslöjar Ibrahimovic detaljer om de samtal han hade med klubbens tränare José Mourinho.
– Jag kände mig inte bekväm när jag kom tillbaka till United. Det var inte så att jag blev skadad igen för jag blev uttagen till varje match. Men jag sa till Mourinho, lyssna: ”med all respekt för dig och den respekt laget har för mig. Jag kan inte ge dig den Zlatan du hade innan, säger han i en TV4-intervju.

Efter skadan, under vintern 2017, gjorde Zlatan fem inhopp för United i ligan. Mer blev det inte.
– Jag kunde inte gå ut och spela fotboll. Det kändes inte stabilt. Knät svarade inte som jag ville. Jag kunde inte ge laget och Mourinho det jag hade gett innan.
– Så jag sa till Mourinho: ”välj någon annan. Han kommer till 100 procent göra det bättre än mig”.

I stället valde Zlatan att fortsätta karriären i Los Angeles Galaxy. Säsongen där tog slut nyligen, då Galaxy missade MLS-slutspelet.