Wengers nya svar om Zlatan – 20 år efter omtalade nobben: ”Jag ångrar inte det”

”Zlatan gör inga auditions”.
Det sa en ung Zlatan och nobbade storklubben Arsenal.
Nu svarar tränaren Arsene Wenger hela 20 år senare.

Det går fortfarande att hitta bilder på Zlatan Ibrahimovic i en Arsenaltröja med nummer 9 på ryggen. Trots att han aldrig har spelat en match för engelska storlaget.

Zlatan i Arsenal

Vi kan nog alla storyn vid det här laget. När ”Ibra” var stortalang i Malmö FF bjöds tonåringen in till Arsenal för ett möte med dåvarande tränaren Arsene Wenger.

Zlatan Ibrahimovic, Arsenal
Zlatan Ibrahimovic, Arsenal. FOTO: Twitter.

Då fick svensken matchtröja med sitt efternamn på ryggen och många trodde att en övergång var nära. Men allt resulterade i en ikonisk nobb och Zlatan skulle sedan fortsätta sin karriär hos storklubbar som Ajax, Juventus, Inter, Barcelona, Milan, PSG och Manchester United.

ANNONS: Hos Unibet får man nu 100 kr extra att spela för vid första insättningen! Klicka här för att öppna ett konto och ta del av 100 kronor extra vid din första insättning hos Unibet.

Arsenalfansen kommer nog alltid att gräma sig över att man inte lyckades värva Zlatan redan i unga dagar. Med tanke på den otroliga karriären som den nu 39 år gamla anfallsstjärnan haft.

”Inga auditions”

Historien bakom är att Arsenal ville att Ibra skulle provträna med klubben innan man ens skulle överväga att förhandla med honom. Då bjöd 17-åringen på de berömda orden ”Zlatan gör inga auditions”.

Arsene Wenger, Arsenal
121222, Football – Wigan Athletic v Arsenal – Barclays Premier League – DW Stadium – 22/12/12 Arsenal manager Arsene Wenger Mandatory Credit: Action Images / Paul Currie Livepic EDITORIAL USE ONLY. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or ìliveî services. Online in-match use limited to 45 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications. Please contact your account representative for further details. © Bildbyrån – Cop 7 – SWEDEN ONLY

I den italienska tv-showen ”I Signori del Calcio” fick Zlatan nyligen återberätta hela situationen med Arsenal.
– Jag åkte till London för ett möte med Wenger, som ville att jag skulle provspela med ”Gunners”. Jag sa till honom att jag inte skulle provträna, antingen tar du mig nu eller inte. Jag är inte här för att slösa min tid, sa svensken i programmet.
– Jag hade redan det självförtroendet då, för i mitt huvud var jag den starkaste av dem alla när jag var yngre. Jag träffade Wenger för att jag förväntade mig att han ville ha mig direkt. Men Ibra provtränar inte.

Wengers svar

Över 20 år senare får även Wenger svara och han erkänner att han fortfarande inte ångrar vad han sa till tonårs-Zlatan. Som då bara var 17 år och fortfarande inte slagit igenom i Sverige än.
– Jag ångrar det inte. Därför att han var en 17-årig pojke som spelade i Malmö, i andradivisionen i Sverige. Det var ingen som kände till honom, säger legendariske Arsenaltränaren till BBC Sport.
– Vi lät många 17-åringar provträna med oss, det var fullständigt normalt innan man tar ett avgörande beslut.

Bara några år senare skulle Zlatan Ibrahimovic komma att explodera inom svensk fotboll och bli en av hela Europas mest jagade stortalanger. Och resten är – som vi alla nu vet – en makalös framgångshistoria.

LÄS MER: Här visar Zlatan sin stora vinnarskalle – och kastar omkull klubbikonens son på Milan-träningen

Följ 08minuter på Facebook!

Få våra nyhetsbrev!