Wayne Rooney avslöjar vilken svensk som var hans stora barndomsfavorit: ”Han var min idol”

Wayne Rooney är ett av de mest framgångsrika och välkända namnen inom engelsk fotboll.
Anfallaren – som bland annat tagit fem ligatitlar med Manchester United – inledde sin karriär i Everton.
Och kanske är det just därför som hans barndomsidol är den han är, nämligen en svensk.

Wayne Rooney, 37, är idag tränare i amerikanska DC United i MLS. Som spelare slog engelsmannen igenom tidigt när han blott 16 år gammal gjorde sitt första mål i Premier League för Everton. Det skulle bli ett gäng fler.

Rooney är inte minst ihågkommen för att vara den spelare som gjort flest mål i historien för Manchester United, hela 253 fullträffar. Lägg därtill 53 kassar för det engelska landslaget.

En av de största

Med klubbar som Everton och Manchester United i ryggen – där han under sin sejour i den sistnämnda av de två skördade de allra största framgångarna – samt sina prestationer i landslaget har Wayne Rooney för evigt skrivit in sig i historieböckerna som en av de absolut största inom engelsk fotboll.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Wayne Rooney, Manchester United
061126 Fotboll, Premier League (Engelsk Liga), Manchester United v Chelsea: Wayne Rooney, Manchester © Bildbyrån – Cop 58

LÄS MER: Janne Anderssons första ord om Zlatan i landslaget – erkänner sms:et från 41-åringen: ”Vi har haft kontakt”

Men även de allra största stjärnorna har någon gång varit barn och haft sina förebilder och idoler, så även Wayne Rooney. I hans fall handlar det inte om vem som helst – det är nämligen en svensk som återfinns högst upp på listan över idoler.

”Jag fick gummiben”

Anders Limpar spelade i Everton mellan 1994-1997, och kanske är det just därför som Rooney idoliserat den forne svenske mittfältaren.
– Anders Limpar var min idol. Jag gillade honom eftersom han sköt och dribblade mer än Duncan Ferguson, har Wayne Rooney tidigare berättat i en intervju med brittiska The Sun.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Wayne Rooney, Manchester United
050213 Fotboll, Engelsk, Premier League, Manchester United: Wayne Rooney, jubel. © Bildbyrån – Cop 7

Rooneys uttalande har inte flugit över huvudet på Anders Limpar, som har berättat hur hedersamt det känns att ha agerat idol och förebild för en av världens bästa anfallare.
– När jag spelade i Everton var han i deras knattelag, de var ofta och tittade på matcher och träningar. Det var nästan min största merit, jag fick gummiben när han sa det. Det var mycket hedrande att en av världens bästa spelare säger det när han är på toppen av sin karriär och att han håller fast vid det. Jag blev överlycklig, har Anders Limpar tidigare sagt i en intervju med tidningen Expressen.

LÄS MER: Cristiano Ronaldo avslöjar bortgångna drottningens fina gest efter familjetragedin: ”Det överraskade mig”