VM-smällen: Svenska landslaget får dryga böter av Fifa – efter segern mot Schweiz

Sverige besegrade Schweiz med 1-0 i VM-åttondelsfinalen.
Men segern verkar ha blivit dyrbar.
För nu bötfälls svenska landslaget med drygt 600 000 kronor, enligt AP.

ANNONS: Tidsbegränsat erbjudande på 500% i välkomstbonus upp till 500 kronor! Sätt in 100 kronor – och få hela 600 kronor att spela för. Klicka här för att lägga ditt spel direkt

Mitt i all förberedelse inför VM-kvartsfinalen får svenska landslaget nu bekymmer. När Fifa beslutat att bötfälla Sverige med dryga böter på hela 620 000 kronor, rapporterar nyhetsbyrån AP.

Sverige får böter i VM

AP rapporterar att det är på grund av en strumpmiss som Sverige nu får böter. Det handlar om att vissa spelare ska ha använt sig av strumpor som inte tillhört landslagets officiella VM-ställ.
”Det handlar om att vissa spelare haft på sig strumpor med varumärken som tillägg till den officiella dressen”, skriver nyhetsbyrån.

Sverige har nyligen fått boten och överväger att överklaga beslutet från Fifa.
– Spelare kan ha extra strumpor under de befintliga, så det kan vara det som det gäller. Men vi håller på att se vad de grundar det på, säger landslagets presschef Staffan Stjernholm till Fotbollskanalen.
– Skrivelsen har kommit till vår landslagschef, jag har inte läst den själv, men han och vår jurist håller på och undersöker vad man grundar det på.

Fifa har varnat tidigare

Fifa hävdar i sin dom att man uppmärksammat Sverige om strumpmissen tidigare under turneringen. Men att själva boten utfärdats först efter VM-åttondelsfinalen mot Schweiz.

Vilka spelare det handlar om är dock osäkert.
– Exakt hur många spelare det rör törs jag inte svara på, men det gäller strumpor, så är det, säger han till fotbollssajten.

ANNONS: Missa inte! Just nu får alla nya spelare 500 procent upp till 500 kronor. Sätt in 100 kronor och få hela 600 kronor att spela för. Gäller endast via den här länken!

Dela artikeln för att säga vad du tycker om det här!

LÄS MER: Allt du behöver veta om fotbolls-VM 2018!

Svenska fotbollförbundets plan – för ett mäktigt firande av VM-hjältarna: ”Om vi vinner…”