VM-guldhjälten Mbappés beundransvärt fina gest – skänker ALLA prispengar till sjuka barn

På planen var Kylian Mbappé en av Frankrikes största guldhjältar.
Nu visar han varför han är en ännu större hjälte utanför planen.
19-åringen har nu beslutat sig för att skänka alla VM-prispengar till sjuka och utsatt barn, enligt L’Equipe.

Kylian Mbappé sprang sig rakt in i mångas hjärtan under VM 2018. 19-åringen visade sin fulla potential i sitt allra första mästerskap för Frankrike.

Flera rekord i VM

Inte nog med att han blev yngsta VM-målskytten för Frankrike och yngsta VM-finalmålskytten sedan Pelé så gjorde Mbappé hela fyra mål och utsågs till turneringens bästa unga spelare.

Och så fick han ju så klart lyfta VM-pokalen efter sitt avörande 4-1-mål mot Kroatien i VM-finalen som slutade 4-2. Unge Mbappé satte verkligen ett rejält avtryck i hela fotbollsvärlden under VM 2018.
– Jag är väldigt lycklig. Jag lyckades visa mina ambitioner och hela lagets ambition, som var att vinna. Det blev precis så som vi ville ha det, vi är stolta att göra det franska folket lyckligt. Vi ser det som vår roll, att hjälpa dem att glömma sina problem, sa Mbappé efter finalen.

Mbappés fina gest

19-årige stjärnskottet är en förebild för många unga fotbollsälskare i Frankrike och runt om i världen och tar nu även sitt stora ansvar till att göra världen till en bättre plats för alla. Då Mbappé har beslutat sig för att skänka alla pengar han tjänat under VM till välgörenhet, rapporterar franska tidningen L’Equipe.

PSG-anfallaren har redan hyllats enormt för sina insatser på planen den här sommaren och hyllas nu ännu mer för sin osjälviska och hjärtevärmande gest. För efter gårdagens VM-guld står det klart att 19-åringen skänker hela 4,5 miljoner kronor till franska välgörenhetsorganisationen Premiers de Cordee, som verkar för att hjälpa sjuka och funktionshindrade barn inom idrotten, enligt L’Equipe.

En äkta fransk hjälte

Så agerar verkligen en riktig förebild och äkta hjälte.
– Kylian är en fantastisk människa. När hans schema tillåter kommer han hit och besöker oss med glädje. Han har en väldigt bra relation med barnen, hittar alltid rätt ord för att motivera dem och ibland känner jag till och med att han har mer roligt att leka med barnen än barnen själva, säger Sebastien Ruffin, chefen för Premiers de Cordee, till tidningen Les Parisien.

Dela artikeln för att hylla Kylian Mbappés hjärtevärmande gest!

LÄS MER: Franske VM-guldhjältens oväntade passning – till Zlatan(!) mitt i galna guldfirandet

Franske guldhjälten hyllas av alla – efter respektfulla gesten mitt i VM-firandet: ”Vilken hjälte!

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);