VM 94-hjältarna vill ha jobbet i svenska A-landslaget: ”Det hade passat mig”

Svenska landslagschefen Lasse Richt ska gå i pension.
Då öppnar VM 94-hjältarna Stefan Schwarz och Patrik Andersson för att kliva in som ersättare.
– Det är en roll som jag tror hade passat mig, säger Schwarz till Sportbladet.

I går kom orden från Lasse Richt. Svenska landslagschefen meddelade att han kommer ta farväl av Blågult – efter hela 25 år med landslaget.

62-åringen har bestämt sig för att lämna A-landslaget efter playoff-matcherna eller förhoppningsvis efter VM.
– Jag hoppas att jag får vara med om ett till VM. Sedan är det dags för någon annan att ta över, sa Richt i går.

Då är den stora frågan vem som tar över. Det finns redan två väldigt intresserade. Och det är inga doldisar i landslagssammanhang direkt.

”De vet var de har mig”

Båda VM 94-hjältarna Stefan Schwarz och Patrik Andersson har visat sitt intresse för att ta över som landslagschef. I tidigare intervjuer har duon uttryckt en vilja att återvända till Blågult och intresset har inte svalnat sedan dess.
– Förbundet vet var de har mig. Jag hoppas först och främst att Sverige tar sig till VM och att Lasse Richt får avsluta på ett fint sätt. Men visst, det är en roll som jag tror hade passat mig. Jag har ju samlat på mig väldigt många värdefulla kontakter genom åren, säger Schwarz till Sportbladet och erkänner att han har bra kontakt med landslaget.
– Vi har en bra dialog och kontakt rent allmänt. Vi träffas lite då och då, sätter oss ner tillsammans, tar en kaffe och surrar lite. Men vi har inte diskuterat någon roll för mig i landslaget. Det här ligger längre fram i tiden i så fall och först och främst ska ju landslaget fokusera på playoff.

Även Patrik Andersson har meddelat att han inte vill stänga några dörrar, men att han samtidigt är nöjd med sin nuvarande tjänst inom Serneke.
– Det får jag ta ställning till i så fall, säger ”Bjärred” till Sportbladet om sitt nuvarande intresse för ett landslagsjobb.

LÄS MER: Hemliga knepet: Så enkelt räddar du alla straffar på FIFA 18