När David Beckham förbluffade alla med PL-historiens mest klassiska mål

Det finns ett mål som Premier Leagues mest inbitna fans aldrig glömmer.
När 21-årige David Beckham chockade både Wimbledon och hela fotbolls-England med ett långskott som gått till historien.

David Beckham är en av världens mest kända fotbollsspelare genom tiderna. På planen har han briljerat med sina utsökta frisparkar och precisa crossbollar med den där ruggigt känsliga högerfoten. Vid sidan av planen har han varit en ständig måltavla för skvallerpress och paparazzis för sitt äktenskap med popstjärnan Victoria Beckham samt sina många reklamkampanjer.

Den framgångsrika karriären tog fart på allvar för 20 år sedan. 17 augusti 1996 kom det historiska målet som skulle förändra David Beckhams liv för alltid. Den då 21 år gamla Manchester United-talangen tog emot bollen på egen planhalva i Premier League-mötet med Wimbledon.

Matchen hade nått 90 minuter och United var på väg mot en bekväm 2-0-seger. Men Beckham ville mer. Han såg att motståndarmålvakten Neil Sullivan var långt ute och slog till precis innan mittlinjen. Bollen seglade över halva planen och dök ned retfullt i mål framför en jagande Sullivan.

Ett mål som skrev historia och än i dag är ett av de mest ikoniska Premier League-målen någonsin. Tre veckor senare gjorde Beckham landslagsdebut för England och sedan – kan man lugnt säga – rullade allting på.

LÄS MER: Den här intervjun med David Beckham är fortfarande den roligaste genom alla tider.

Se David Beckhams otroliga fullträff här:

Dela artikeln om du också aldrig glömmer det här målet!