Victor Nilsson Lindelöfs svar efter uppmärksammade bojkotten under EM-kvalet: ”Rena lögner!”

.

Victor Nilsson Lindelöf har valt att bojkotta TV4 under EM-kvalet.
Nu berättar landslagsstjärnan varför.
– Det var rena lögner, säger ”VNL” till Sportbladet.

Väldigt mycket handlade om Victor Nilsson Lindelöf både inför och efter Sveriges 4-0-vinst mot Färöarna. Landslagsstjärnan var högst delaktig i vinsten med sitt fina 3-0-mål men sedan handlar mycket om hans uppmärksammade bojkott av TV4 också.

Nilsson Lindelöf förklarar

Redan innan matchen mot Färöarna kom det ut att Nilsson Lindelöf valt bojkotta TV4 under EM-kvalet. TV-kanalen sänder Sveriges samtliga matcher i EM-kvalet men enligt uppgifter hos Sportbladet så beror bojkotten på publiceringarna i våras när 25-åringen tackade nej till landslaget.

Victor Nilsson Lindelöf, landslaget
190905 Victor Nilsson Lindelöf of Sweden after the UEFA Euro Qualifier football match between Faroe Islands and Sweden on September 5, 2019 in Torshavn.
Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / 88020

Bojkotten blev rejält uppmärksammad och efter matchen fick landslagsbacken förklara varför.
– Det är enkelt från min sida. När man går ut med rena lögner när jag vill lägga all min tid på min höggravida hustru… Då kommer jag inte vara tyst. Det är inte okej. Därför har jag tagit det beslutet. Sprider man sådana saker mitt i en sådan stund när hon redan är orolig för vad som händer… Det är inte okej, säger ”VNL” till Sportbladet.

”Det är inte okej”

Det handlar om att TV4 kom med uppgifter att Nilsson Lindelöf tackat nej till landslaget på grund av att vännen John Guidetti inte blivit uttagen. Uppgifter som visade sig vara helt felaktiga när sanningen avslöjades att det handlade om komplikationer i samband med förlossningen.

Victor Nilsson Lindelöf, landslaget
190902 Victor Nilsson Lindelöf of the Swedish national football team in the mixed zone after a training session on September 2, 2019 in Stockholm.
Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / 88013

Därför väljer Manchester United-backen att nobba TV4 under den här landslagssamlingen och det är oklart hur länge bojkotten kommer att fortsätta.
– Det får vi se. Just nu är det så här. Men jag tycker inte att någon skötte det på ett snyggt sätt, säger han till kvällstidningen.
– Ni var också med i den hetsen. En redan orolig gravid fru fick utstå hot och allting. Ni får skriva exakt vad ni vill om mig, men när det går ut över min fru så är det en annan fråga. Det tycker inte jag är okej.

LÄS MER: Legendarens stora sorg – sonen dog under en fotbollsmatch bara 30 år gammal

Victor Nilssons Lindelöfs bojkott inför svenska EM-kvalmötet i kväll: ”Det är självklart tråkigt”