Victor Nilsson Lindelöfs svar – efter ”Granens” oväntade utspel om Guldbollen

Victor Nilsson Lindelöfs svar – efter ”Granens” oväntade utspel om Guldbollen

Andreas Granqvist menade att Guldbollen borde ”läggas ner”.
Efter att Victor Nilsson Lindelöf tilldelats priset så svarade han:
– Om man har gjort ett bra år ska man belönas för det, säger han.

Det var inför måndagens Fotbollsgalan som landslagets lagkapten Andreas Granqvist kom med ett oväntat utspel. Mittbacksprofilen, som själv vunnit Guldbollen en gång, menade att priset borde läggas ner.

”Granens” utspel

Han menade helt enkelt att alla individuella priser inom världsfotbollen borde skrotas.

– Jag tycker inte att vi ska ha någon Guldbollen alls. Det är bättre att man har lagpriser i stället för individuella priser för det är ju en lagsport, sa han.

191111 Andreas Granqvist of the Swedish national football team during a press event on November 11, 2019 in Larnaca.
Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN

Under måndagens gala så tilldelades priset till Victor Nilsson Lindelöf, som nu fått utmärkelsen som Sveriges bästa manliga fotbollsspelare två år i rad.

– Det här betyder mycket för mig. Jag är väldigt tacksam över att stå här och ta emot priset, sa Lindelöf direkt från Cypern.

Lindelöfs svar

”VNL” håller inte med sin mittbackskollega om att priset bör skrotas.

– Det betyder mycket. Man kan prata om individuella priser i lagsport, men det är samtidigt väldigt stort. Det är det största individuella priset du kan få som spelare i Sverige och man har sett det genom åren sedan man har varit liten och att själv få stå här med två stycken är ganska mäktigt, säger han.

191111 Sveriges Victor Nilsson Lindelöf poserar med Guldbollen efter att ha blivit utsedd till årets bästa herrspelare, som en del av Fotbollsgalan den 11 november 2019 i Larnaca.
Foto: Joel Marklund / BILDBYRÅN

Victor Nilsson Lindelöf – som är en nyckelpjäs i landslaget och ordinarie i en av världens största klubbar, Manchester United – fortsätter:

– Det är en lagsport, men jag tycker att om man har gjort ett bra år ska man belönas för det. Jag tycker inte att det är några problem.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!