Värsta rivalerna sluter samman för att skicka sitt stöd efter terrorattacken

Barcelona skakas av den otäcka terrorattacken i går.
Då sluter värsta rivalerna FC Barcelona och Real Madrid samman för att skicka sitt stöd till drabbade offer och sörjande familjer.

I går hände det ofattbara igen. Europa drabbades av ännu en terrorattack när en bil körde rakt in på turistgatan La Rambla i Barcelona. Hittills har 13 dött och över 100 skadats.

Barcelona är i stor sorg och nu förenas idrottsvärlden för att skicka sitt stöd till de drabbade. Spaniens två ärkerivaler FC Barcelona och Real Madrid lägger lagtillhörigheter och rivaliteter åt sidan för att förenas i sorgen.
”Jag vill skicka mina kondoleanser och allt mitt stöd till offrens familjer och vänner efter den hemska attacken på vårt kära Barcelona”, skriver klubbens stora stjärna Lionel Messi på Instagram och får medhåll av rivalen Cristiano Ronaldo.
”Bestört över nyheterna från Barcelona. All stöd och solidaritet till familjerna och vännerna till offren”, skriver Ronaldo på Twitter.

Även flera andra Barcelona-spelare sluter upp för att stötta invånarna i staden.
”Väldigt påverkad av vad som hänt i Barcelona. All mitt stöd till staden och familjerna”, skriver Luis Suarez på Twitter.
”Mer än någonsin tidigare står vi tillsammans mot denna attack på vår stad. All mitt stöd går till de som drabbats av detta barberi”, skriver Gerard Pique på Twitter.

På söndag är det dags för klubben Barcelona att göra säsongspremiär i La Liga och då ska offren hedras med både tyst minut och sorgeband.
”FC Barcelona vill uttrycka sin djupa sorg och fullständiga avsky mot terroristattacken som slagit till mot hjärtat av vår stad. Klubben vill skicka stöd och tankar till offren, deras familjer och vänner, samt till alla som bor i Barcelona och som besöker staden”, skriver klubben på sin officiella webbplats.

LÄS MER: Barcelona bekräftar – efter alla rykten: Dubbelaffären är mycket nära.